Prof. Dr. Ağırman Açıklaması

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, ''Hz. Muhammed, sadece bir bölgenin, bir yörenin, bir iklimin ve bir ırkın değil, bütün insanlığın şefkat ve merhamet kaynağıdır'' dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Akıncılar Müftülüğü tarafından Akıncılar Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ağırman, Hz. Peygamber'in kardeşlik ahlakı, merhameti ve hukuku hakkında bilgiler verdi.

Hz. Peygamber'in cihanı kuşatan rahmetin biricik temsilcisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ağrıman, şunları kaydetti:

''Hz. Muhammed sadece bir bölgenin, bir yörenin, bir iklimin ve bir ırkın değil, bütün insanlığın şefkat ve merhamet kaynağıdır. Onun rahmeti ve merhameti herşeyi ve bütün alemi kuşatmakta sonsuz şefkati en çok beşeri münasebetlerde ortaya çıkmakla birlikte cansız varlıklardan bitkilere ve hayvanlara varıncaya kadar bütün varlıkları kapsamaktadır. Onun şefkat ve merhametini en şahika örneklerini görmek için sadece insani ilişkilerini incelememiz yeterlidir. Çünkü O, lanet için değil rahmet için gönderilmiş bir peygamberdi.''

Konferansın ardından ilçe müftülüğü tarafından yapılan şiir ve makale yarışmasında dereceye giren öğrenciler, İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak, Garnizon Komutanı Abdullah Bilgiç tarafından altın, Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini kitaplarla ödüllendirildi.

İlçe Müftüsü Derviş Orhan da katılımcılara müftülük olarak kutlu doğumun simgesi olan gül buketi, Sivas il ve ilçe müftülükleri tarafından ortaklaşa hazırlanan Hz. Peygamber'in hayatından seçmeler ve namaz hocası adlı kitaplar hediye edildi.

Ayrıca Merkezi İstanbul'da bulunan Akıncılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen programda, Sivas Mevlana Derneği gösteri ekibi tarafından semazen gösterisi ve ilahi dinletisi sunuldu .
Kaynak: AA