Kumru’da Beton Yol Dönemi

Ordu’nun Kumru İlçe Belediyesi mahalle yollarını betonla kaplayarak daha uzun ömürlü hale getirecek.

Kumru’da Beton Yol Dönemi
Kumru Belediyesi, yol yapımında kullanacağı beton için üretim tesisi kurdu. Belediye, daha kalıcı ve uzun ömürlü olması için mahalle yolarını beton yapacak. Demircili Mahallesi 'nde bulunan beton tesisinde üreteceği betonla mahalle yollarının çakıl tutmayan bölümleri beton ile kaplanacak.

Belediye Başkanı Ticabi Civelek yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimizden 8 yıldan beri yol yapıyoruz. Yaptığımız yollar bir sene dayanmıyor. Sathi kaplama yapıyoruz. Bir senenin sonunda yeniden sıfırdan başlıyoruz. Karadeniz coğrafi yapısıyla malum. Biz anladık ki burada beton yoldan başka yol çalışması tutmuyor. İmkanlarımız beton santrali kurmaya müsait oldu ve 2011 yılı sonunda beton santralini kurduk. İnşallah mayıs ayı itibariyle beton yol yapma çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Mevcut yedi mahallenin ana arterlerine en az 3'er kilometre beton yol yapmayı düşündüklerini belirten Civelek, “Beton yol sisteminin Karadeniz Bölgemizde kalıcı bir sistem olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Bu beton sisteminin en az 50 yıl ömrü olduğu bilgisini veren Başkanı Ticabi Civelek şöyle konuştu: “Buradaki mahallelerimizde yaptığımız beton yolun en az 50 yıl dayanacağına inanıyoruz. Sıcak asfalttan daha iyi. Sıcak asfalt bile yaklaşık 5 yıl dayanıyor. Maliyet olarak sıcak asfalttan maliyetli ama uzun süre dayandığı için maliyetini amorti ediyor. Bu sene inşallah faaliyetlerimize başlayacağız. Biz betonu sadece yol için üreteceğiz. Bu tesisi çakıl ocağımızın yanına yaptık. Çakılımızı kendimiz kıracağız. Bu işin bize tek maliyeti çimento. Geçen yıl beton yol yapımındaki maliyetlerimiz yarı yarıya düşüyor. Yüzde 60-70 daha karlı olacağız. Geçen sene 2 kilometrede yaptığımız masrafla bu yıl yaklaşık 5 kilometre yol yapacağız.”
Kaynak: İHA