'Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru' Projesi Tanıtıldı

Kalkınma Projeleri Akademisi Derneği (KAPRAD) tarafından hazırlanan Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru projesinin tanıtımı, düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla yapıldı.

Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru projesinin tanıtımı, İsias Otel'de yapıldı. Tanıtım toplantısına Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, bazı kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temselcileri katıldı.

Proje Koordinatörü Ayla Pektaş, dernek olarak yaptıkları faaliyetlerin ardından proje hakkında bilgi verdi. Pektaş, kadınlara yönelik olarak hazırlanan proje ile ilgili şu bilgileri verdi: 'Projenin genel hedefi, Adıyaman'da kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılabilmesi için cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı bir kültürel ortamın oluşmasına destek sağlamaktır. Cinsiyet ayrımcılığı münferit bir olay değil, toplumun genelini kuşatmış devasa bir olgudur ve varlığını beslendiği kültürel ortama borçludur. Proje bu kültürün doğruya evrilmesi çabasını içeren bir çalışmadır. Kültürel değişim, ancak o kültürü besleyen dinamiklerin değişmesi ile mümkün olabilecektir. Bu amaçla proje 3 özelalana odaklanmıştır. Bunlardan ilki Kadın STK'larının güçlendirilmesidir. Kadın STK'ları cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede önemli kilometre taşlarıdır. Ancak ne var ki; bu organizasyonlar gerek kurumsal olarak gerekse de personel niteliği itibariyle beklenen düzeyde değildirler. Proje, eğitim faaliyetleriyle bireysel yeterlilikleri geliştirecek, iki örgütün stratejik planını yapmak suretiyle de kurumsal yapılarını güçlendirecektir. Projenin bir özel amacı da, kadın çalışmalarında aktif rol üstlenebilecekkadın gönüllüler bulmak ve bunların niteliğini geliştirmektir. Böylelikle hem mevcut çalışmaların ve örgütlerin güçlendirilmeleri, hem dinamik ve kendini geliştirebilen bir kadın hareketinin başlatılması amaçlanmaktadır. Genel kamuoyunda cinsiyet eşitliğine ilişkin yeni bir algı oluşturulması özel amacı da çeşitli kampanya faaliyetleri ile gerçekleştirilmeye çalışılacaktır. Yanlış dini algının düzeltilmesi için din görevlileri ile çalışılacak ve çok yönlü bir medya planlaması ile genel amaca hizmet edenfaaliyetler yürütülecektir. '

Daha sonra Kur'an kursu öğreticisi Selda Dökmaner, İslam'da kadına verilen değeri anlattı.
Kaynak: İHA