Don Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi eksperleri, Sultandağı ilçesinde yaşanan don olayları nedeniyle zarar gören kayısı, erik ve badem bahçelerinde hasar tespit çalışmalarına başladı.

TARSİM eksperlerinden alınan bilgiye göre, don teminatı çiçeklenme döneminden itibaren başlıyor. Çiçeklenme döneminden önce meydana gelen don olayı hasarları sigorta kapsamında bulunuyor.

Meyve bahçelerinde yapılan incelemelerde, kış mevsimi don olaylarının etkili olduğu erik, kayısı ve badem ağaçlarının çiçek açmadığı tespit edildi.

-Sultandağı'nda ''Kutlu Doğum Haftası'' etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sultandağı ilçesinde ''Hz Muhammedin İslam Kardeşliği ve İslam Ahlakı'' konulu konferans düzenlendi.

Sultandağı Belediye Düğün Salonu'nda ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Nevzat Aşık, Peygamber'in yaşadığı çağda insanlar arasındaki ''zengin-fakir, efendi-köle, kız-erkek çocuk, şehirli-taşralı'' gibi gruplaşmaları ve ayrımları ortadan kaldırmak için büyük mücadeleler verdiğini söyledi.

Aşık, insanlar arasındaki ayrımın ortadan kaldırılması ve kadının İslamiyet'teki yerini Tevrat, İncil ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak anlattı. Aşık, Hz Ömer'in örnek adaletine de değindi.

Müftülüğün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA