Devrekani’de 500 Kişilik Kutlu Doğum Pilavı

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında öğle namazı sonrasında Merkez çarşı Camisinde vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.

Devrekani’de 500 Kişilik Kutlu Doğum Pilavı
Öğle namazını Merkez Çarşı Camisinde kılan vatandaşlar, namaz sonrası bir araya gelip birlikte pilav yedi.

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Devrekani İlçe Müftülüğü tarafından 500 kişilik etli pilav dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etli pilav ikramında vatandaşlar, birlikte pilav yiyerek birbirleriyle sohbet etti.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları nedeniyle kendilerine ikram edilen etli pilavı yiyen vatandaşlar; “Yapılan etkinlik çok güzel. Burada yüzlerce insan bu etkinlik çerçevesinde bir araya geldi ve birlikte bir şeyleri paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Müftülüğün faaliyetleri hep insanları birleştirici ve bütünleştirici faaliyetler. Bu yüzden müftülüğümüze bu tür hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Çeşitli etkinliklerle idrak edilmeye başlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca Devrekani’de İl Müftüsü Dursun Ali Şeker tarafından konferans verildi.

Devrekani Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen “Peygamber Efendimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” konulu konferansa Devrekani Kaymakamı Serdar Kaya, Devrekani İlçe Müftüsü Alim Anar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans ilk olarak Hacı Osman Camii İmam Hatip-i Hafız Fedai Sipahi’nin Kuran Tilavetiyle başladı.

Daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, davetlilere “Peygamber Efendimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” hakkında çeşitli bilgiler verdi .
Kaynak: İHA