Cumhurbaşkanı Gül Hollanda'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Hollanda'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyeti taşıyan Kapadokya isimli THY uçağı TSİ 16.00 sıralarında Amsterdam'daki Schipoli Havalimanı'na indi. Gül'ü havalimanında Hollanda Kraliçe Beatrix'in Yaveri Yarbay Patricia Lukken, Kraliyet İşleri Müdürü J. J. Schrijen ve Başnedime M. J. Boellaard-Stheeman'dan oluşan Refakat Şeref Heyeti ile Hollanda Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Bijl de Vroe, Kraliyet Törenler Müdürü Willem Cosijin, Kraliyet Ulaştırma Müdürü G.E. Wassenaar, TC LaheyBüyükelçisi Uğur Doğan ve diğer yetkililer karşıladı.

Karşılamanın ardından Gül çifti ve beraberindeki heyet Hollanda temasları boyunca konaklayacağı Amstel Inter Continental Hotel'e geldi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in 2007'de Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinin iadesi olarak Hollanda'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıldönümüne denk geldi. Resmi temaslarına yarın başlayacak olan Gül'e eşi Hayrünnisa Gül, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile işadamları ve basın mensuplarından oluşan kalabalık bir heyet eşlik ediyor .
Kaynak: İHA