Çomü'den Promosyonda Türkiye Rekoru

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Ziraat Bankası Kordon Şubesi ile imzaladığı Maaş Ödeme Promosyonları Protokol Sözleşmesi çerçevesinde idari ve akademik personeline kişi başı bin 600 TL promosyon ücreti verme kararı aldı.

Çomü'den Promosyonda Türkiye Rekoru
ÇOMÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Prof. Dr. Yücel Acer ve Prof. Dr. İbrahim Kaya, Ziraat Bankası Kordon Şubesi Müdürü Fahri Kurtuldu, Müdür Yardımcısı Levent Kaşoğlu, Ziraat Bankası Çanakkale Şubesi Müdürü Sedat Durgut'un yanı sıra üniversitenin idari amirleri katıldı.

İmza töreni Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ö. Erdem Kodal'ın ihale süreci hakkında bilgi vermesi ile başladı.

ArdındanÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına göreve geldikleri günden bu yana insan odaklı ve sosyal bir üniversite olma amacında olduklarını ifade ederek başlayan Prof. Dr. Laçiner şunları söyledi: "Göreve geldiğimiz ilk günden beri insan odaklı ve sosyal bir üniversite olmak için gayret gösteriyoruz. Yasaların bizlere verdiği imkanlar çerçevesinde öğretim üyelerimizin, idari personelimizin, tüm kadromuzun daha yüksek ücretler alması konusunda bazı avantajlar oluşturarak onların imkanlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede ek ders ücretlerine yapılan katkı ortadadır. Bazı fakültelerimizde hocalarımız maaşları kadar bir katkıyı bu yolla alabiliyorlar. Aynı şekilde yüksek lisans, doktoradanışmanlıklarında da üniversitemiz elde edilen gelirin üniversiteye aktarılmasından ziyade eğitmene, öğretim elemanına aktarılması gerektiğini hep savundu ve bu yılda ilk defa böyle bir uygulamaya geçildi." Uzunca bir dönemdir kurumların maaş promosyonlarını kurumsal işlerde kullandıklarını ve bu konunun Türkiye'de tartışılan bir konu olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Laçiner, "Maaş promosyonları Türkiye' de hep tartışmalı bir konu oldu. Uzunca bir süre kurumlar personellerinin maaşları dolayısıyla elde ettikleri promosyonu kurumsal işlerde kullandılar. Daha sonra Başbakanlığın müdahalesiyle elde edilen tüm promosyonun personel arasında ayrım gözetmeksizin eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğinetleştirildi. Görünür görünmez yöntemlerle bütün kazanımların personele dağıtılması hala mümkün. Fakat biz ÇOMÜ olarak bunu etik bulmuyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın haklarının genişletilmesi konusunda da temel ilkelerimizle uyumlu davranıyoruz. Bu yıl süresi bitmiş olan promosyon protokolünde son kuruşuna kadar hiçbir şekilde üniversite personelinin maaş promosyonuna dokunulmayacak. Ödemeler zamana yayılmayacak ve elde edilen gelirin tamamı bir seferde personele eşit bir şekilde dağıtılacak" dedi

Prof. Dr. Laçiner bu ödemelerin Çanakkale ekonomisine de ciddi bir canlılık kazandıracağını belirterek Ziraat Bankası Kordon Şubesine şimdiye kadar ki çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Ziraat Bankası Kordon Şubesi Müdürü Fahri Kurtuldu ise banka olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Biz ÇOMÜ ile partner olmayı amaçladık. Son üç yıldır maaşları zaten Ziraat Kordon Şubesi olarak biz ödüyoruz. Üniversite ilgili harçlar vs. diğer işlemler de bankamızda görülmekte. Harç dönemi içerisinde Anafartalar Kampüsü ve Terzioğlu Kampüsünde ikişer şube açarak harçları tahsis ediyorduk. Önümüzdeki dönem içerisinde ise şube işlemi aktif halegetirilerek en kısa zamanda burada daimi bir büro açılacak. Onunda izinleri alınmış oldu. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

İmzalanan protokol gereğince promosyon ücretleri üniversite akademik ve idari personelini kapsayacak. Temmuz ayı maaş ödemeleri sonrasında, tek seferde tüm idari ve akademik personele bin 600 TL promosyon ücreti ödenecek. Böylece birçok alanda ilke imza atan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, maaş promosyonları konusunda akademik ve idari personeline bin 600 TL ödeyerek bir Türkiye rekoruna imza atmış olacak. İmza töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ve banka yetkilileri banka şubeleri ve yeni kurulacak bankamatiklerin yerleri konusunda Terzioğlu Yerleşkesinde incelemelerde bulundu .
Kaynak: İHA