Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez Osmanlı Dizilerini Savundu

Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif'i Anma etkinlikleri çerçevesinde 'Mehmet Akif Ersoy Dönüyor Ya Siz Neredesiniz?' adlı tiyatro oyununu sergilemek için Kayseri'ye gelen tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, Osmanlı temalı dizileri savundu ve "Beğenmeyen beğendiğini çeksin" dedi.

Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez Osmanlı Dizilerini Savundu
Özel bir dershane tarafından Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen 'Mehmet Akif Ersoy Dönüyor Ya Siz Neredesiniz' adlı tiyatro gösterisi sonrasında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, son dönemlerde sayıları artan Osmanlı temalı dizilere dair açıklamalarda bulundu.

Söz konusu dizilerin tarih bilgisi olsun ya da olmasın, önüne gelen herkes tarafından eleştirilmesini doğru bulmadığını söyleyen Yenilmez, bu tür dizilerin, özellikle genç neslin tarihe ilgisiniartırması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Yenilmez, "Osmanlı dizileri tarihe karşı ilgi uyandırır. Beğenmeyenler beğendikleri şekilde yapmak için gayret ederler. Beğenmeyen, beğendiği şekilde çeksin" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA