Tbmm Başkanı Çiçek: Anayasa değiştirilince elimize sihirli değnek verilmeyecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Sanayi Odası ziyaretinde Anayasayla ilgili, "Anayasa değiştirilince elimize sihirli değnek verilmeyecek. Her şeyi hemen değiştiremeyiz" dedi.

Tbmm Başkanı Çiçek: Anayasa değiştirilince elimize sihirli değnek verilmeyecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Platformu'nun Gaziantep'teki toplantısına katıldı.

Anayasa konusundaki görüşlerini açıklayan Çiçek, toplantının ardından Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti. GSO Başkanı Adil Konukoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyeti kapıda karşıladı. GSO binasındaki toplantıda Çiçek'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AK Parti GaziantepMilletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı ve Derya Bakbak, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu eşlik etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, burada yaptığı konuşmada, "Anayasa değişikliğini kimse sihirli değnek olarak görmesin. Yeni bir Anayasa'nın bazı izleri hemen değiştirmesi mümkün değil, bunlar zamanla değişebilir. Her kesimden insanın yeni anayasaya mutlaka katkı sağlaması gerekiyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de ülkenin daha da kalkınması için gerekli işleri yapma gayretinde olduklarını dile getirdi. Şahin, "Bazı işler mevzuata takılabiliyor. Ancak mevzuat dediğiniz teferruat, değiştiririz. Yeter ki ülkenin kalkınmasına katkı sağlasın" diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Gaziantep'in ülke ekonomisine olumlu katkılar sağladığını söyledi.

Gaziantep'in sanayi ve ticarette model kent olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, yeni teşvik paketinin destekçisi olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Çiçek'e "Bizi geriye götürecek konuları mecliste konuşmayın" diyen Hisarcıklıoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun talebi üzerine Gaziantep'e okul binası yaptırmayı kabul etti. Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'e Fen Lisesi okul binasıyapacaklarını müjdeledi.

TBMM Başkanı Çiçek ve beraberindeki heyet, GSO ziyaretinin ardından Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezdi .
Kaynak: İHA