Kutlu Doğum Etkinlikleri Tasavvuf Musikisi Konseriyle Başladı

Antalya’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Muratpaşa Camii avlusunda düzenlenen tasavvuf musikisi konseriyle başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan 'Kardeşlik Hukuku ve Ahlakı' konulu sinevizyon gösterimi yer aldı. Muratpaşa Camii avlusunu dolduran cemaatle kılınan öğle namazından sonra topluca getirilen tekbir, salât-ü selam ve Muratpaşa ilçe Müftüsü Celil Karaca’nın yaptığı dua eşliğinde Kutlu Doğum aşı ikramı yapıldı.

Programda gül, karanfil, Kutlu Doğum balonu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları'ndan 'Kardeşlik Hadis Kartelâsı' ve çeşitli kitaplar dağıtıldı. Programda konuşan Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, ülke ve dünya genelinde kardeşliğe duyulan ihtiyaca vurgu yaptı. Çelik, “2012 yılı Kutlu Doğum Haftası ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımızca 'Kardeşlik Hukuku ve Ahlakı' olarak belirlendi.” dedi.

Programa AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, merkez ilçe müftüleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Antalya’da yaşayan emekli il müftüleri katıldı.

Muratpaşa Müftülüğü’ne bağlı Ümran Yatılı Kız Kur’ân Kursu öğrencileri, sivil toplum temsilcileri ve protokolden oluşan kortej, kapalı yolda ilerleyerek tarihi Yivli Minare Camii’ne kadar haftanın anısına esnaf, halk ve turistlere gül ile karanfil dağıttı.

Öte yandan yetkililerin verdiği bilgiye göre Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 18 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’da Kepez Belediyesi Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş tarafından konferans verilecek. 20 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu'nca kadınlara yönelik Kutlu Doğum Konseri düzenlenecek .