Çan Eğitimciler Derneği Açıldı

Çan Eğitimciler Derneği törenle açıldı.

Çan Eğitimciler Derneği Açıldı
Öğretmenevi karşısındaki dernek merkezinin açılış törenine Kaymakam Hasan Gözen, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, bazı daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenlerle eğitim dostları katıldı.

Açılış törenindeki ilk konuşmayı Derneğin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Doğan yaptı. Doğan konuşmasında, "Hayatta herhangi bir gayesi olmayan insanlar, bir nehrin üzerinde giden saman taneleri gibidirler. Onlar gitmezler ancak suyun akışına kendilerini bırakırlar. Bizler hepimiz birer eğitim gönüllüsü, birer eğitim neferi olarak hayatımızdaki en büyük gayemizin eğitim olduğunu biliyor ve önemsiyoruz. Suyun akışına kendini bırakan yerine suya yön vermesi gereken kişilerin eğitimciler olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Doğan daha sonra günümüz dünyasında en önemli aktörün bilgi ve bu bilginin paylaşımı olduğunu belirterek "Bilgi paylaşımının en kolay, en ucuz ve en hızlı olduğu ortamın internet olduğu hepimizce bilinen bir gerçektir. Peki, belki de bilgi kadar önemli olan tecrübe paylaşımını nasıl yapmalıyız? Tecrübelerimizi ve bilgi birikimimizi nasıl çevremizdeki insanlara aktarabiliriz? Belki de en önemlisi nasıl daha verimli olabiliriz? İşte bu duygularla Çan Eğitimciler Derneği'ni açmaya karar verdik. Derneğimizin temel amacı eğitim, bilim, kültür, sanat anlamında faaliyetler yaparak, insanların eğitim ve öğretimine, toplumun ahlaki altyapısının sağlıklı bir şekilde oluşumuna, kültürel zenginliğinin artmasına, ruhsal, bedensel sağlık ve çevre bilincinin gelişimine, duygusal zeka seviyesinin yükseltilmesine, teknik donanım, bilgi ve görgülerinin arttırılmasına katkıda bulunmaktır" şeklinde konuştu.

Açılışta ikinci olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da, "Her zaman söylediğimiz gibi eğitim hayat boyu devam eden bir süreç ve bu sürecin içerisinde eğitimin planlı bir şekilde uygulandığı yerler kamu hizmeti olarak okullarımızdır. Ama bunun dışında eğitimin diğer paydaşlarının da katkısı gerçekten önemli. Bu açıdan baktığımızda da derneğimizin bir sivil toplum örgütü olarak önemli bir misyonu ifa edeceğini biliyoruz. Bu vesileyle eğitim alanında da önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Ben bu çalışmada emeği geçen tüm eğitimcileri, dernek yöneticilerimizi, herkesi kutluyorum ve bu derneğimizin nice güzel hizmetleri elbirliğiyle yapacağına olan inancımı bir kez daha ifade ederek herkese saygılar sunuyorum" dedi.

Açılış törenindeki son konuşmayı da Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu yaptı. Kuzu yaptığı konuşmada derneğin önemine değinerek, "Eğitimin önemini anlamış bir kitle var ve bu derneği kurmuşlar. Ben bu dernekte çok güzel çalışmaların olacağına inanıyorum. Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bakıyoruz öncelikle. Çünkü şunu da görüyoruz, bazen devletin elinin uzanamadığı yerlerde sivil toplum örgütleri devlet adına o görevi ifa ederler. Ve devlete yardımcı olurlar aslında. Burada Çan'da Eğitimciler Derneği önemli bir açığı kapatacak diye düşünüyorum ben. Çünkü oradaki ekibi de tanıyorum; çok gayretli, eğitime inanan, eğitimi seven, insanları seven ve toplumun gelişmesine de ciddi anlamda katkı sağlayacak arkadaşlar var. Onun için bu derneğin Çan için bir şans olduğunu düşünüyorum. İnşallah burada güzel çalışmalar olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak dua ettirdi. Daha sonra Çan Eğitimciler Derneği'nin açılış kurdelasını Kaymakam Gözen ve Belediye Başkanı Kuzu birlikte kestiler. Gözen kurdelayı keserken, eğitimin önemine değindi ve "Dolayısıyla, alnı açık, başı dik bir nesil yetiştirmenin heyecanını taşıyoruz. O anlamda katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, derneğimizin Çanımız'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaymakam Gözen, Başkan Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan açılıştan sonra dernek binasını gezerek yöneticilere hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Çan Eğitimciler Derneği'nin açılış töreninde katılımcılara pilav-ayran ikramı da yapıldı. Çan Eğitimciler Derneği yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: Başkan: Yücel Doğan (Çan Ticaret Meslek Lisesi Md. Baş. Yrd.) Üyeler: Osman Özcan (Çan İbrahim Bodur And. Lisesi Mat. Öğrt.) Rıdvan Karakuzu (ÇAn Lisesi Mat. Öğrt.) Arif Koşar ( Çan Ticaret Meslek Lisesi Bilgisayar Öğrt.) Cehyan Çetindağ (Çan Şehit Engin Eker İ.Ö.O. Türkçe Öğrt. )
Kaynak: İHA