Tyb 4. Şubeler Buluşması Konya'da Gerçekleşti

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 4. Şubeler Buluşması, TYB Konya Şubesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Konya'ya gerçekleşti.

Tyb 4. Şubeler Buluşması Konya'da Gerçekleşti
Buluşma programının ilkine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu ile 12 ilden gelen yazarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Mehmet Ali Köseoğlu, bu yıl dördüncüsü düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluğunu yaşadıklarını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise TYB'nin kurulduğu günden bugüne 35 yıl geçtiğini ve Türkiye'ye çok sayıda yazar ve düşünür kazandırdığını dile getirerek, "Özellikle insan yetiştirmede TYB'nin büyük katkısı oldu. Konya şubesi ise Konya kültürünün en önemli figürü haline geldi. Konya'daki büyük bir boşluğu doldurdu. Belediye olarak biz de kendilerine destek vermeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak yüzden fazla yayına imza attık. Özellikle Mesnevi'nin 22 dilde yayını bizim için en onur verici hizmetlerden birisi oldu" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan TYB Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Türkiye'nin bir yenilenme sürecine girdiğini ve Konya'nın bu yenilenme de en önemli şehirlerden birisi olduğunu dile getirerek, düzenledikleri şubeler buluşmasında 12 ilin TYB şubesine üye yazarların Konya'ya geldiğini ve bunun kendileri için unutulmaz bir hatıra olacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA