Tarım Danışmanları Üretimi Yönlendirecek

Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Okan Yılmaz, ilde danışmanlık sertifikasına sahip 31 danışmanın üreticileri yönlendireceğini söyledi.

Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin düzenlenmesi amacıyla, 2006 yılında yayımlanan yönetmelik gereğince danışmanlık hizmeti alan çiftçilere ödenen yardımlar ve bu konu hakkında yapılabilecek çalışmalarla ilgili olarak, resmi ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Değerlendirme Toplantısı'na İl Müdür Vekili Okan Yılmaz, şube müdürleri, Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Ekiz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Basri Babayiğit, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Küçükçongar, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Veyis Yurtkulu, Veteriner Hekimler Odası İl Başkanı Yardımcısı Fatih Kuzugüden ve il müdürlüğü teknik personeli katıldı.

Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Okan Yılmaz, yaptığı konuşmada, tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçların zamanında karşılanmasının sağlanması, danışmanlık hizmetlerin verilmesi için üretici birlikleri ve ziraat odaları tarafından gerekli desteğin verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.Nevşehir’de 31 kişinin danışmanlık sertifikasına sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, “Danışmanlık hizmeti alacak kişilere bakanlığımızca 500 TL danışmanlık destekleme ücreti ödenecek. Bu danışmanlık hizmeti ile üretim yönlendirilecek. Sağlıklı ve güvenilir ürünler elde edilebilecek, bilgi, teknik ve üretim yöntemleri konusundaki destekleme ile üretimde ve gelirlerde artış ile pazarlamada yönlendirme sağlanacak. Bilinçsiz kimyasal ilaç uygulamaları kontrol altına alınarak çevre korunacak, sağlıklı ürünler ve nesillerin devamının sağlanacak.” dedi.

Yılmaz, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin üreticilere daha fazla yaygınlaştırılması için il müdürlüğü başta olmak üzere, ziraat odalarına, tarımsal birlik ve kooperatiflere, sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğü belirtti.

Yılmaz, bu konuda eğitim ve yayım faaliyetlerinin yürütülerek, çiftçilerin bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla toplantının düzenlendiğini kaydetti.