Suriyeli Muhalifler Esad'a Bursa'dan Seslendi

Bursa'da Nahda Network ve Genç Siviller tarafından düzenlenen panele katılan Suriyeli muhalifler, ülkelerinde yaşanan olayların bir an önce bitmesini istedi.

Suriyeli Muhalifler Esad'a Bursa'dan Seslendi
Suriyeli muhalifler, Bursa'da düzenlenen panelde, ülkelerinde yaşanan olayları anlattı. Esad rejiminin baskılarından kurtulmak isteyen muhaliflerin mücadelesine destek veren Suriyeliler, Bursa'dan Beşar Esad'a seslendi. Genç Siviller ve Nahda Network tarafından tertiplenen 'Sıra dışı kahramanların sıra dışı öyküleri' konulu panelde konuşan Suriyeli muhalifler, yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de katliamların durmasını istedi.

Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Abdullah Tourkmani'nin de katıldığı 'Suriye nereye gidiyor? Bir çıkmaz mı yoksa devam eden bir devrim mi?' konulu oturumda konuşan yazar Orhan Miroğlu, Suriye'de bir devrimin yaşandığını ifade ederek, "Suriyeliler aylardır mücadele veriyor. Dünya bunu yakından takip ediyor. Orada büyük bir trajedinin yaşandığını herkes görüyor. Diktatörlükler dönemi kapandı. Dünyanın bu tip diktatörlük rejimleriyle kurduğu ilişkilerin miadı doldu" dedi.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın tutumunun önemli olduğuna dikkat çeken Miroğlu, "Türkiye'nin tutumundan asla rahatsızlık duymuyorum. Hak ve adalet talep eden Suriyelilerin yanında durduğunu, kalbinin onlarla birlikte attığını düşünüyorum. 1 milyon Suriyeli kendi ülkesini terk etmek istiyor. 1 yıldan az bir sürede 10 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu vahşet artık durmalı" diye konuştu.

Suriye Özgür Üniversite Gençliği üyesi Cevad Alkhatib'in ise konuşmasından önce Suriye Ulusal Konsey bayrağını konuşma yapacağı masaya koyması dikkat çekti. Alkhatib, Suriye'de insanların düşüncelerine ve ideolojilerine saygı duyulması gerektiğine dikkat çekerek, "Çete yönetimine dönüşen bu iktidar, artık Suriye'yi kendi çiftliği sayma girişiminden vazgeçmeyi düşünmelidir. Diktatör yönetim, bütün vahşi yöntemleri kullandı. Rejimin silahlı saldırısına maruz kalan şehirler var. Orada bütün gayretimizledevrimin barışçı vasfını korumaya çalıştık. Oysa şehirler bombalanıyordu. Suriye ordusu vahşetten geri durmuyordu. Suriye herkese kucak açacaktır. Suriye'nin tesisine herkes katılacak. Bütün dünya halklarının Suriye'deki özgürlüğü desteklemesi lazım" ifadelerini kullandı. Suriyeli muhalif Zeyn Nachar da Suriyeli kadınların bu süreçte önemli yeri olduğunu ifade ederek, ülkedeki olayların bir an önce sona ermesini diledi. Devam eden panel yarın sona erecek .
Kaynak: İHA