Koylar Turizme Kazandırılmalı
MUĞLA (İHA) Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Muğla’daki Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri için yapılan toplantının, bölgelere göre sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor.

ORGANİK TARIM BÜFELERİ OLUŞTURULMALI
Toplantıda, Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi için katılımcılar tarafından ortaya konulan talep ve öneriler arasında, 37 adet yürüyüş parkurunun tamamlanması, bu rotalarda endemik türlerin tanıtılması, temel ihtiyaç büfelerinin konulması ve alan kılavuz sisteminin geliştirilmesi gibi başlıklar öne çıkıyor. Bölgede organik agroturizm ile eko turizme yönelik alt yapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve organik tarım büfelerinin yapılması da talep ve öneriler arasında.
KOYLAR TURİZME KAZANDIRILMALI
Fethiye bölgesi için sunulan öneri ve istekler arasında, balıkçılara danışılarak balıkçılığa kısıtlı alanlarla dalış noktalarının belirlenmesi ile birlikte, balıkçılık yönetiminin hayata geçirilmesi de bulunuyor. Ortaya konulan diğer öneri ve talepler arasında; günübirlik tur tekneleri için yönetim planı çalışması yapılması, denizel ve kıyısal alanlarda katı ve sıvı atıklar için atık yönetimi ile ilgili işletme modeli yapılması, günübirlik ve kamping alanları olarak planlanan koyların alt yapı ve üst yapılarının tamamlanarak turizme kazandırılması ve su spor alanlarının işletilmesi başlıkları da göze çarpıyor.
PROJE HAKKINDA
Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülüyor .
