Cü’nün 28 Yıllık Sorunu Çözüldü
Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 28 yıldır tarla olarak görünen kampus alanı için yapılan imar planı 9 Nisan 2012 Pazartesi günü Sivas Belediyesi Meclisi’nden geçirilerek kampusun planlı yapılaşmasının önü açıldı.

2010 yılında içme suyu problemi çözülen üniversitenin şimdi de geride kalan 28 yılda imar planının yapılmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Ürgüp, “Şehrimizde imar revizyon planının yıllardır yapılmamış olması pek çok bölgede ciddi sıkıntıların doğmasına neden olmaktaydı. Arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız çalışmalarımızı şehrimizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum kuruluşlarının yetkililerine anlattık. Sizlerde eksik gördüğünüz konularda gerekli çalışmalarınızı hazırlayın ve bizlere sunun dedik. Ancak bu konuda çalışma hazırlayıp bize sunan tek kurum Cumhuriyet Üniversitemiz oldu. Diğer kurumlarımızın da eksik gördükleri ya da düzeltilmesi gereken konularda bizlere çalışmalarını sunmalarını bekledik.” dedi.
Doğan Ürgüp ayrıca, imar revizyon planının ben yaptım oldu şeklinde düşünülmesinin şehrin geleceğine zarar vereceğini söyleyerek, kurum ve kuruluşların olumlu yapacağı katkıları önemsediklerini dile getirdi .
