Besni'de 50 Afetzede Daha Ev Sahibi Oluyor

Adıyaman'ın Besni ilçesi Korupınar Mahallesi'nde heyelan nedeniyle afete maruz kalan 24 ailenin ardından 50 aile daha konut sahibi olacak.

Besni'de 50 Afetzede Daha Ev Sahibi Oluyor
Konutların müjdesini veren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Besni'ye ve Besnililere hizmetlerimiz sürecek" dedi.

İlçede incelemelerde bulunan Erdoğan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve beraberindeki heyetle Korupınar Mahallesi'ne giderek afetzede ailelerle görüştü. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Korupınar Mahallemizde yaşanan heyelan nedeniyle bazı vatandaşlarımızın evleri kullanılamaz hale gelmişti. İlk etapta 24 afetzede vatandaşımızı ev sahibiyapmak için girişimlerde bulunmuştuk. Çok şükür bu 24 evin ihalesi yapıldı temeli atıldı. Ardından ise 58 afetzede ailemiz için girişimlerimiz oldu. Şimdi burada bunun müjdesini vermek istiyorum. Bu 58 aileden 50 ailemiz hak sahibi oldu. Şimdi bir tek Besni'de yer tespit çalışması kaldı. İl Afet Müdürlüğü tapudan gerekli yerleri istedi. Biz de projeyi önümüzdeki yatırım yılı programına dahil ettik. Yer tespit çalışmalarını neticelendirirsek inşallah en kısa sürede ihalelerini yapacağız. Böylelikle KorupınarMahallesi'nde heyelan nedeniyle mağdur olan bu afetzede hemşehrilerimiz yeni evlerine taşınmış olacak" dedi.

Kaynak: İHA