Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''AK Parti'nin 3 dönem üst üste hem de en yüksek oy oranlarıyla bugün iktidar olmasının tek sebebi; damar doğru bir damar, milletin kalbine giden yolu bulduk. Başkaları hala sağda solda arayış içindeler'' dedi.

Arınç, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Osmangazi Belediyesi'ne ait düğün salonunda düzenlenen ''Bin Kişilik Üye Katılım Töreni''nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yılda destansı başarılar kazandığını söyledi.

CHP'nin, tek parti döneminin dışında hiçbir seçimde tek başına iktidara gelemediğini belirten Arınç, ''Bunda da bir hikmet var mutlaka. 62 yıldır yahu bir insan bir partiyi tek başına iktidara getiremez mi- Getiremiyor. Bu hikmeti siz bu akşam düşünürsünüz. Neden bu CHP 62 yıldır 60 defa seçim olmuş da bir tanesinde bile tek başına iktidara gelememiş- Çözemezseniz. Beni arayın, ben size söylerim hikmetini'' diye konuştu.

Arınç, Türkiye'de tek başına iktidara gelen partilerin de olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bu partiler, hiçbir zaman CHP olmadı ama Demokrat Parti oldu, Adalet Partisi oldu, Anavatan Partisi oldu. Peki bu partileri niye halkımız milletimiz tek başına iktidar yaptı. Çünkü darbelere karşıydı, darbeyi yapanlar, 'bunlara vermeyin' dedikçe millet onlara oyunu verdi. İkincisi, bu partiler halkımızın inancına geleneklerine saygı gösteren partilerdi, milliyetçi düşünceye sahiptiler. O zamanki ismiyle geleneksel olarak sağa yakın partilerdi, milletimiz onları tercih etti.''

-''Damar doğru bir damar''-

AK Parti'nin ise muhafazakar demokrat bir parti olduğuna dikkati çeken Arınç, bu kimlikle halkın partilerini daha çok sevdiğini dile getirdi. Arınç, şöyle konuştu:

''Muhafazakar ne demek- Halkın inancına, ahlakına, toplum yapısına, geleneklerine göreneklerine saygı göstermek demek. Kıyafetine, etnik kökenine bakmadan, herkesi 'yurttaşım' diyerek kucaklamak, 'onu da Allah yarattı' demek. Muhafazakarlık bizim kitabımızda, siyasi literatürde, toplumun ortak değerlerine bağlı olmak demektir. Biz millete tepeden bakmıyoruz, milletin içinden geldiğimize inanıyoruz ve onu hasretle bağrımıza basıyoruz. Başkaları bunu yapamadı, yapmadılar. Düşünceleri farklıydı, siyasi yolları tamamen bizden farklıydı, millete ters düşüyordu. Biz üstelik demokrat bir partiyiz. Muhafazakar kimliğimizin yanında bir de demokrasi bizim ortak paydamız... Eskiden halk böyle konuşamazdı, halkın ne düşündüğünü kimse sormazdı. Hatta 'halk cahildir, bu işleri bilmez' onun adına biz karar verelim' derlerdi. Şimdi öyle değil. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet yegane söz sahibidir, millet ne ne derse o olacaktır. Muhafazakarlık ile demokrasiyi böylece kucaklaştırdık. İşte AK Parti'nin 3 dönem üst üste hem de en yüksek oy oranlarıyla bugün iktidar olmasının tek sebebi; damar doğru bir damar, milletin kalbine giden yolu bulduk, başkaları hala sağda solda arayış içindeler. Merkez sağ mı, merkez sol mu, solun ortası mı, ortanın solu mu, yoksa demokratik sol mu ve yahut da sosyal demokrat mı- Kafam karıştı be, ne bunlar- Merkezin sağı, sağın merkezi, solun ortası, biraz kenarı, bunlarla oyalandılar... Biz 'muhafazakar demokratız' dedik, 12'den vurduk, milletin damarını yakaladık, 10 senedir iktidardayız. Bu önemli bir şey, yolunu bulacaksın.''

-''Mazlumlardan yanayız''-

''Dağ ne kadar yüksek olsa, yol üstünden aşar'' sözünü hatırlatan Arınç, yolun üzerinden aşacağı dağları aştıklarını, okyanusları geçtiklerini, milletin mazlumların duasını aldıklarını, zalimlerden yana olmadıklarını, zulmedenlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

Haksızlığa uğrayanlarla mücadele etmenin, partilerinin en güzel şiarı olduğunu ve hep ona uyduklarını ifade eden Arınç, ''Türkiye'de nasıl mazlumlardan yanaysak Suriye'de de mazlumlardan yanayız, Filistin'de de Gazze'de de Afganistan'da da dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun inancı, farklı düşünceleri sebebiyle kendilerine zulmedilen bütün mazlumlarla birlikte olduk. İşte o mazlumların duası bizi ayakta tutuyor'' dedi.

-''Bu ülkede terörü de bitireceğiz''-

Arınç, tek büyük sıkıntının terör olduğuna ifade ederek, şunları söyledi:

''Terör kan dökmeye, can acıtmaya devam ediyor. Bu alçaklarla, hainlerle mücadelemiz başarıyla sonuçlanacak Allah'ın izniyle. Bu ülkede terörü de bitireceğiz, memleketimizde herkesin yüzü gülecek... Bütün bölgeleriyle kucaklaşmış, herkesin kendi kimliğini ifade edebildiği, 'kökenim budur' diyerek rahatlıkla söyleyebildiği, dilini konuşabildiği bir özgür Türkiye'den yanayız biz. Yasaklar yok bizim kitabımızda ama bir tek şartımız var; bu topraklar üzerinde bin senedir nasıl kardeşçe yaşadıysak, Çanakkale'de nasıl birbirimizin kucağında şehit olduysak, Cumhuriyet'i nasıl birlikte kurduysak, bugün de yine aynı birlik ruhu içinde bu topraklarda bölünmeden, birbirimize düşmeden, fitne, fesada kapılmadan, yine birlikte yaşayacağız. Allah'ın izniyle bunun temellerini de AK Parti kuruyor, birkaç yıl içinde de bu büyük başarıyı hepimiz sevinçle karşılayacağız.''

AK Parti'nin, bu üç dönemin partisi olmadığını, daha nice yıllar millete hizmet edeceğini ifade eden Arınç, partilileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 22 Nisan pazar günü yapılacak olan İl Kongresi'ne davet etti.

Arınç, yüksek hızlı trenin temelini bu ay sonuna kadar atacaklarını belirterek, ''Bundan sonra, Ankara, İstanbul, İzmir hattında Bursa yüksek hızlı trenle tanışacak'' dedi.

-İnşaattaki kaza-

Başbakan Yardımcısı Arınç, toplantının yapıldığı salona yakın bir inşaatta meydana gelen bir iş kazası olduğunu hatırlatarak, kazada bir kişinin öldüğünü, 3-4 kişinin yaralandığını belirtti.

Ölen kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileyen Arınç, bunun bir iş kazasına bezediğini, ancak olayda bir hata, kusur varsa bunun mutlaka inceleneceğini, iş güvenliği açısından bir eksiklik görülmesi halinde de işverenden, müteahhitten yasal imkanlarla bunun hesabının sorulacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, kendisine ikram edilen kuru pastaları ve meyve sularını korumaları aracılığıyla salondaki çocuklara dağıttı.

Kaynak: AA