Osmancık'ta Çeltik ve Tekstil Sektörü Teşvik Bekliyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde faaliyet gösteren Osmancık İşadamları Derneği (OSMİAD) Başkanı Sakin Bilge, ilçede çeltik, tekstil ve toprak sanayi sektörlerinin yararlandığı teşvik uygulamasının 2012 yılı sonunda dolduğuna dikkat çekerek, yeni teşvik verilmemesi durumunda bu sektörlerin ciddi sıkıntılar yaşayacağını söyledi.

Osmancık'ta Çeltik ve Tekstil Sektörü Teşvik Bekliyor
Osmancık İşadamları Derneği (OSMİAD) tarafından Asya Tesislerinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya OSMİAD Başkanı Sakin Bilge'nin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

OSMİAD Başkanı Bilge, çeltik, tekstil ve toprak sanayinin ilçe ekonomisinin can damarı olduğunu belirterek; "İstihdam ve ekonomik kaynak olarak ilçemizdeki önemli sektörlerin başında pirinç fabrikaları, tekstil fabrikaları ve tuğla-kiremit fabrikaları gelmektedir. İlçe ekonomisinin can damarı olan üç sektörün de yararlandığı teşvik paketinin süresi dolmak üzere. Bu durum ciddi kaygıları beraberinde getirmektedir. Tekstil sektörü şimdiden teşvik uygulaması olan yeni yatırım yerleri aramaya başladı.

İlçemiz için böyle önemli bir sektörü kaybetmeyi göze almamız mümkün değildir. Dolayısı ile mevcut yatırımları kapsayan bir teşvik paketine mutlak olarak ihtiyaç vardır. Mevcut teşvik paketinin uzatılması da bir çözüm olabilir" dedi.

OSMİAD Başkanı Bilge, yeni teşvik paketinin yatırım yapacak işadamları için umut verici olduğunu ancak ticari faaliyeti devam eden işadamlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Mevcut yatırımı olan işadamlarının teşvik beklediğini vurgulayan Bilge; "Kamuoyuna açıklanan yeni teşvik paketinin hem girişimciler için hem de mevcut yatırımına ek yatırım yapmak isteyen işadamları için yeni fırsatlar doğuracağına inanıyorum. Ancak çok ciddi yatırımlar yapmış iş adamlarımız yeni yatırım yapamadığı sürece teşvik paketinden yararlanamıyor. İlçemizde birçok farklı sektörde sanayileşmiş, büyük yatırımlar yapmış iş adamlarımız var. Onların faaliyetlerinin istikrarlı bir şekilde yürümesi için mutlak olarak teşvike ihtiyaçları var. Dolayısı ile yeni teşvik paketi ya mevcut yatırımları da kapsamalı yada mevcut yatırımlar için yeni teşvik paketleri söz konusu olmalıdır" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ilçeden geçen D-100 Karayolunda uygulanan irtifak sınırının yeni yatırımları engellediğini söyleyen Bilge, yeni teşvik paketine umut eden yatırımcıların irtifak sınırı gibi sorunlarla karşılaştığını dile getirdi. Proje hazırlayarak destek alan yerel bir şirketin sadece irtifak sınırı sorunu nedeniyle yatırımını askıya almak zorunda kaldığı belirten Bilge, bu uygulamanın Türkiye'de sadece Osmancık ilçesi ve civarında uygulanan haksız bir uygulama olduğunu ve bir an önce kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA