Muğla’da Cezaevinden Tahliye İşlemleri Devam Ediyor

Muğla Açık Cezaevi'nde cezasının bitmesine bir yıldan az kalan 116 hükümlünün Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliyesine devam ediliyor.

Muğla’da Cezaevinden Tahliye İşlemleri Devam Ediyor
Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın uygulamaya girmesi üzerine Muğla Açık Cezaevi'nde dünden itibaren hak kazanan hükümlülerin tahliyesi yapılıyor. Bir yıldan az cezası kalan 116 hükümlünün salıverileceği kaydedildi. Yasa kapsamında serbest kalan hükümlülerden tahliye olanların bir kısmını cezaevi çıkışında yakınları karşıladı. Hükümlü Ali Rıza Bayhan, serbest kaldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Cezaevi koşullarını biliyorsunuz. Özgürlük bambaşka bir şey. Altı yıldır cezaevindeydim. 3,5 ayım kalmıştı. Özgürlüğümüze kavuştuk.” dedi.

Erol Keloğlu ise özgürlüğün bambaşka bir şey olduğunu kaydederek, “Cezamın bitmesine iki ay kalmıştı ama bir gün bile çok önemli. Çok güzel bir şey.” şeklinde konuştu.

Muğla Açık Cezaevi yetkilileri, yasa kapsamında dün 60 hükümlünün tahliyesinin gerçekleştirildiğini, bugün de 56 kişinin daha tahliye işlemini yaptıklarını söyledi.