Lise Öğrencilerinden Kürtçe Mevlit

Van’ın Muradiye ilçesindeki İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle düzenlenen programda Kürtçe mevlit okundu.

Lise Öğrencilerinden Kürtçe Mevlit
Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunduğu etkinlik, iki öğrencinin Kürtçe mevlit okumasıyla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Merkez Camii İmamı Yahya Yılmaz, Hz. Peygamber’i daha iyi tanıtmak, tanımak, anlamak ve anlatmak, toplumda peygamber sevgisini yaymak istediklerini ifade etti.

Daha sonra öğrenciler tarafından ilahiler okundu. ‘Bilal-i Habeş’ adlı tiyatro oyununun ardından En Güzel Ezan Okuma Yarışması’nda birinci olan Muhammet Karataş ile sınıflar arası Siyer yarışmasında dereceye giren üç öğrenci altınla ödüllendirildi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Çoban, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin ardından Saray Yemek Fabrikası tarafından katılımcılara okul bahçesinde pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi .
Kaynak: İHA