Kırklareli’nde Aile Eğitim Semineri

Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi tarafından aile eğitim semineri verildi.

Kırklareli’nde Aile Eğitim Semineri
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde “Çocuk Hakları ve Suçları” konu başlığında sunum yapıldı. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi (HEM) Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen seminerde konuşan Başsavcı Aydın, 20 yıldır mesleğinin içinde olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Çocukların spesifik olarak diğer büyüklerden farklı bir takım davranışları ile sık sık karşılaşırız. Çocuk değince aslında hepimizin dünyasında kendi çocuğumuzu algılarız. Aslında bizde uyandırdığı his kendi çocuğumuzdur. Diğer çocukları da çocuğumuza faydalı ve zararlı olanlar olarak ayırırız.” Çocuk suçları konusunda kendilerini çok ilgilendiren ve zorlayan sıkıntılarının bulunduğunu anlatan Aydın, Kırklareli’nin çocuk suçları açısından Türkiye 3.’sü olduğunu söyleyerek, “Bu nedenle bizim savcılık teşkilatımızda çocuk suçları büromuz var. İnsan bunu duyunca panikliyor. Ama hepimiz dünün çocuğuyuz. Çocuklar suç işlemeye meyilliler. Mükemmeli isteyip mükemmeli almak neredeyse imkansızdır. Onlardan mükemmeli istemeyelim. Mükemmel belki onun verdiğidir” şeklinde konuştu.

18 yaşını doldurmamış her bireyin çocuk olarak kabul edildiğini belirten Aydın, çocuk suçlarının belli alanlarda yoğunlaştığını belirterek, “Bunlar kendi yaşları itibariyle meyilli oldukları yaşlardır. Mala karşı suçlar, bildiğimiz hırsızlık, komşunun bahçesinden elma çalmakla başlar sonrasında büyük mahkul sayılacak suçlara kadar gider. Kimi zaman çocuklarımız bizim kurallarımızı değil arkadaşlarının kurallarını uyguluyorlar. Aslında çocukların suçtan korumanın yolu anne, baba ve tek başına okul değildir. Velilerin ciddi irtibatı çocuklarını mümkün olduğunca, çocuklarının arkadaşları kadar velilerin kendi çocuklarına arkadaşlık yapması da önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA