Hızırtepe Kapalı Modern Semt Pazarı Temeli Atıldı

Adapazarı Belediyesi’nin Hızırtepe mahallesinde yaptırdığı Kapalı Modern Semt Pazaryeri’nin temeli törenle yapıldı.

Hızırtepe Kapalı Modern Semt Pazarı Temeli Atıldı
Hızırtepe Kapalı Modern Semt Pazarı temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç, İlçe Kaymakamları ve belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda daire müdürü ve Hızırtepe halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hızırtepe mahallesi Muhtarı Bedri Arslan, mahallelerinde düzenli bir pazara ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Yağmur yağdığında pazarımız su içinde kalıyordu. Başkandan bize kapalı bir pazar yapmasını istedik. Başkanımız da sağolsun bu isteğimizi geri çevirmedi ve isteğimizi yerine getirdi.Kendisine mahallem adına bize bu hizmeti verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan da esnaf adına başkan Dişli’ye teşekkür etti.

Başkan Dişli ise, muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle oturup konuşarak onların sorun ve isteklerini dinledikten sonra bu kararı verdiklerini söyledi.

Başkan Dişli, “Bugün temelini attığımız pazarımız her ne kadar Hızırtepe Pazarı gibi görünüyor olsa da bu pazardan Erenler de istifade edecek. Pazarımız 4 bin metrekare alanda inşa edilecek. Bu Pazar yerinin istimlağı için 790 bin TL ödedik. Pazar yeri tamamlandıktan sonra 178 pazar tezgahı hizmet verecek. İhaleyi alan Özbulut İnşaat çalışmaya Mart ayında başladı ve hızla da ilerliyor. Bu hizmetleri halka kazandırmak kolay olmuyor. Çalışmamızda bize planlama desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin de desteklerini gördükçe tüm yorgunluğumuz azalıyor” dedi.

Vali Mustafa Büyük ise, yerel yönetimlerin böyle halka hizmet noktasındaki çalışmaları kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "İnşallah bu semt pazarlarının sayısı giderek artar. İlimizde 1 milyarı aşan bir altyapı çalışması yapılıyor. Her alanda hizmet ağımız genişliyor. İlimize göçler artıyor, bu göçler de yatırımların zorunlu olduğunu gösteriyor. Bugün pazarın temelini attık inşallah açılışında da bulunuruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA