Gönüllü Doktor Ailesiyle Uganda'ya Yerleşti

Adanalı gönüllü doktor Üroloji Uzmanı Necdet Kızılkaya, mesleğine Uganda’da devam edecek.

Gönüllü Doktor Ailesiyle Uganda'ya Yerleşti
Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER), üyeleri olan Kızılkaya için Seyhan Kültür Merkezi’nde bir veda programı düzenledi.

Programın ardından Dr. Necdet Kızılkaya, Kimse Yok Mu ve Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) tarafından Uganda’nın Jinja kentine açılan hastaneye gönüllü olarak hizmet vermeye gitti. Önümüzdeki günlerde ailesini de götürecek olan Kızılkaya, bundan sonraki yaşamını bu ülkede hizmet ederek geçirmek istediğini söyledi.

Daha önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne gittiğini hatırlatan Kızılkaya, “Oradaki ortam beni çok etkiledi. Afrika’nın zor durumu ve imkânsızlıklarına bir parça olsun derman olmak arzusundayım. Allah önümüze böyle bir fırsat çıkardı. Kara kıtanın asırlardır gözyaşı döken insanının yanına Anadolu’yu temsilen gidiyorum. Çok daha önceleri giden eğitim gönüllüleri bizlere önderlik ettiler. Bizler de geç de olsa oralara gidiyoruz.” diye konuştu.

Jinja kentinde açılan hastanede gönüllü olarak görev yapacağını anlatan Kızılkaya, ”Uganda’da çok ciddi sağlık sorunları var. Hekim arkadaşlarımın beni yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Oradaki insanların derman bulmalarına vesile olabilirsem ne mutlu bana.” dedi.

Uganda’ya yerleşme kararını aldıktan sonra ailesiyle paylaştığını aktaran Kızılkaya, “Eşim ve çocuklarım bana destek oldular ve kararımı desteklediler. İnşallah bir ay sonra geri döneceğim ve ailemi de alarak tamamen bu ülkeye yerleşeceğim. Benimle beraber kara kıtaya gelmeye razı olan eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SAMEDER Başkanı Dr. Bünyamin Berber ise meslektaşının ve dernek üyelerinin aldığı kararı duyunca çok duygulandıklarını belirterek, “Uganda'ya kalıcı olarak hicret eden Necdet Kızılkaya'ya her türlü desteği vereceğiz. Bizlerde üyelerimizle zaman zaman bu ülkeye giderek hocamıza destek olacağız.” şeklide konuştu .