Çınarcık Huzurevi’nin Temeli Atıldı

Türkiye’de ilk kez uygulanan ve bungalov cinsi evlerden oluşan Çınarcık Huzurevi’nin temeli törenle atıldı.

Çınarcık Huzurevi’nin temeli Yalova Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, belediye başkanları, siyasi parti başkanları ve kurum müdürlerinin katıldığı bir törenle atıldı. İsveç modeli olarak bilinen ve 22 ağaç evin yer alacağı proje 10 bin metre kare alan üzerinde inşa edilecek. Türkiye’de ilk olan projenin temel atma töreninde konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, 2005 yılında proje çalışmalarına başlanan bu yatırımın temelini atmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. İlçede önemli yatırımların bir biri ardına geldiğine de dikkat çeken Erdoğan, “Devlet Hastanesi geçtiğimiz günlerde devreye girdi. Üniversitemizin yapımına devam ediliyor. Önümüzdeki günlerde bir spor salonunu yine ilçemize kazandıracağız. Ancak bugün temel atma töreni için bir araya geldiğimiz bu huzurevimizi çok önemsiyorum. Zira yaşlılarına büyük bir önem veren bir kültürden gelen halkımızın yaşlılarına verdiği önemi yansıtan bir eser olacak. Bu yatırımın kazandırılmasını sağlayan milletvekilimiz ve valimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, “İnsana değer vermek bizim şiarımız” diyerek başladığı konuşmasında, “Yaşlılarımızdan engellilerimize kadar her gruba el uzatmak bizlerin görevidir. Bu sosyal devlet olmanın da gereğidir. Biz istiklalimizi yaşlılardan kazandık. İstikbalimizi ise gençlerimizden kazanacağız. Değer verdiğiniz ölçüde değer bulursunuz. Yaşlılarımızı itilmiş kakılmışlıktan kurtarıp, onları baş tacı eden bir anlayışa taşıdık. Burada bir huzur evi zihniyetinden çıkarak onları hayatın içerisine çeken bir modeli devreye sokacağız. Burası tüm ülkeye örnek olacak bir yer olacak” diye konuştu.

Yaşlıların bir toplumun en değerli varlıkları olduğuna dikkat çeken Yalova Valisi Esengül Civelek de, “Burada temelini atacağımız tesis bizlerin bilgi ve tecrübeleri ile bugüne gelmemizi sağlayan yaşlılarımıza hizmet edecek. Yaşlılık eninde sonunda hepimizin varacağı bir nokta. Huzur evlerimiz son yıllarda 60 yaşını aşan yaşlılarımıza verdiği hizmeti her geçen gün daha da geliştiriyor. Huzur evlerimiz yaşlıların huzur bulduğu yerler haline geliyor” dedi.

Bir yılda tamamlanması hedeflenen Çınarcık Huzurevi 10 bin metre kare alan üzerine kurulacak. A ve B olarak tasarlanan huzur evinde idari birimler, sosyal alanlar ve hizmet üniteleri de yer alacak .
Kaynak: İHA