Bitlis'te Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar yaşanırken, Bitlis'te karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Kentte çığ tehlikesinden dolayı yaklaşık 3 aydır yolu kapalı olan Mutki'ye bağlı Yuvalıdam köyünün yolu, İl Özel İdaresi ekiplerin yürüttüğü zorlu çalışma sonucunda ulaşıma açıldı.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nazmi Kızılban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yuvalıdam köy yolunu nisan ayında ulaşıma açabildiklerini söyledi.

Köy yolunun 6 kilometresinde karla mücadele çalışması yaptıklarını ve yolun bazı kesimlerinde çığdan dolayı yer yer 15 metreye ulaşan kar kalınlığının bulunduğunu ifade eden Kızılban, şöyle konuştu:

''Bu yıl çetin bir kış yaşandı. Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar yaşanırken, burada hala karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Mutki'ye bağlı Yuvalıdam köyümüzün yolunu ulaşıma açtık. Bu köyün yolu, çığ nedeniyle 3 aydır ulaşıma kapalıydı. Bölgemizde hala yolu açılamayan 7 köy ve 15 mezra bulunuyor. Bu köylerin yüksek kesimlerde olması ve çığ tehlikesinin bulunmasından dolayı çalışma yürütemiyorduk. Bölgenin bazı yerlerinde çığ nedeniyle kar kalınlığı yer yer 15 metreyi buluyor. Yollarda ise şu anda yaklaşık 2 metre kar var. Havanın düzelmesiyle 10 personel ve 3 iş makinesiyle, Mutki-Meydan ve Mutki-Yuvalıdam köy yollarında karla mücadele çalışması yapıyoruz.''

-''Çığ tehlikesi çalışmaları güçleştiriyor''

İl Özel İdaresi'nin sorumluluk alanında bulunan 343 köy ve 286 mezranın toplam yol ağının 2 bin 200 kilometre olduğunu bildiren Kızılban, kış sezonu boyunca 21 bin kilometre karla mücadele çalışması yaptıklarını açıkladı.

Dağ yamaçlarında hala büyük kar kütlelerinin bulunduğunu belirten Kızılban, yolların bazı kesimlerinde hala çığ tehlikesi olduğunu, bu nedenle dikkatli bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Kış sezonu boyunca ciddi sıkıntı yaşadıklarını, ancak vatandaşların rahat etmesi için çalışmaların seri bir şekilde yürütüldüğünü dile getiren Kızılban, 18 Ocak'tan bu yana 110 personel, 11 bakım şantiyesindeki 68 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Bazı bölgelerde heyelanla mücadele ettiklerini de ifade eden Kızılban, ''Yolları tamamen ulaşıma açtığımızda, bu sorunlar geride kalacak. Kış nedeniyle bazı yolların altyapısı çöktü. Bu yolları imkanlarımız dahilinde yapacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA