Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Balıkesir Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Hizmet Binasının temeli törenle atıldı.

Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Hizmet Binasının Temeli Atıldı
Temel atma törenine Vali Yılmaz Arslan, milletvekili Tülay Babuşçu, Belediye Başkanı İsmail OK, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Yılmaz Arslan, kamu kuruluşlarının daha iyi hizmet vermesini hedeflediklerini ve bu çalışmalardan en önemlisinin de Balıkesir’in büyüklüğüne, kapasitesine yakışmayan mevcut Öğretmen Evi’nin çağın şartlarına uygun, modern bir binaya kavuşturulmasının temel amaç olduğunu söyledi.

Gerekli ödeneklerle Öğretmen Evi’ni en kısa sürede tamamlamak istediklerini belirten Vali Arslan, "Balıkesir’de 12 bine yakın öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimizin sosyal ihtiyaçlarının sağlıklı şekilde karşılanması devletimizin, bizim görevlerimiz arasında. İnşallah bu eser tamamlandığında bu görevimizi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşarız" dedi İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, temeli atılan hizmet binasının tamamlandığında Balıkesir halkına ve öğretmenlere hizmet vereceğini, yeni öğretmen evinin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, "Eğitim çalışanlarının, konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında, mesleki ve kültürel gelişmelerinden, sosyal ve moral ihtiyaçların giderilmesine ve önemli günlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalarına katkı sağlayacak. Geleceğin yeni nesillerinin yetiştirilmesinde fedakarca çalışan eğitim çalışanlarımıza bu hizmeti vermekten onur duyacağız" diye konuştu.

Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tahir Çetin, projenin hayata geçirilmesinde destek olan herkese teşekkür etti. Müdür Çetin, "Öğretmen evi sizin ikinci eviniz olacak. Misafirlerinizi burada ağırlayacak, düğünlerinizi burada yapacak, toplantılarınızı burada düzenleyeceksiniz. Boş zamanlarınızı en iyi şekilde burada değerlendireceksiniz. Onun için bu esere hep birlikte sahip çıkmalı ve kollamalıyız" dedi.

Halk oyunları gösterisinden sonra öğretmen evi ve akşam sanat okulu hizmet binasının temeli, Vali Yılmaz Arslan, milletvekili Tülay Babuşçu, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, okul müdürü Tahir Çetin tarafnıdan birlikte aynı anda harç butonuna basılarak atılmış oldu .
Kaynak: İHA