Balıkesir'de 175 Kişilik Modern Öğretmenevinin Temeli Atıldı

Balıkesir'de öğretmenevi ve akşam sanat okulunun yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Balıkesir'de 175 Kişilik Modern Öğretmenevinin Temeli Atıldı
Şehir içinde bulunan ve yetersiz kalan öğretmenevinin yerine yapılacak yeni binada 175 kişi tek seferde konaklayabilecek. Binada ayrıca biri 700 kişilik olmak toplantı salonları, dinlenme havuzu, suit odalar, kuaför, spor salonları, sauna, Türk ve Fin hamamı da yer alacak. Toplam bir milyon 330 bin liraya mal olması beklenen yeni hizmet binasının temmuz ayında hizmete alınması planlanıyor.

Plevne Mahallesi'nde yapımına başlanan öğretmenevinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, Belediye Başkanı İsmail Ok, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tahir Çetin, öğretmenevlerinin asıl amacının eğitim çalışanlarının, konaklama ihtiyaçlarının karşılanması yanında mesleki ve kültürel gelişmelerine, sosyal ve moral ihtiyaçlarının giderilmesine ve önemli günlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalarına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Mevcut öğretmenevinin yetersiz olduğunu dikkat çeken Çetin, şimdiki binanın öğrenci pansiyonundan Öğretmenevi'ne dönüştürüldüğünü ve ihtiyaca cevap veremediğini ifade etti.

Balıkesir'in konumu itibariyle misafir yoğunluğu yaşadığını aktaran Çetin, "Merkezde 5 bin, il genelinde 12 bine yakın Milli Eğitim çalışanının bulunması nedeniyle, mevcut binamız yetersiz kalmaktadır. Bu nedenlerle Balıkesir'e yeni bir öğretmenevi kazandırmak için yoğun çabalar harcayarak projemizi tamamladık. Gerek projenin tamamlanmasında, gerekse bu projenin kaba inşaatının maliyet bedelinin biriktirilmesinde, bugüne kadar öğretmenevinde çalışan personel ve idarecilerin yaptıkları fedakarlıkları da özellikle dile getirmek isterim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ise yeni bina ile öğretmenlerin ve Balıkesirlilerin ihtiyaçlarına cevap verilebileceğini vurguladı. Öğretmenevi binasının eğitim zincirinin vazgeçilmez bir parçası olduğuna vurgu yapan Aydın, geleceğin yeni nesillerinin yetiştirilmesinde fedakarca çalışan eğitim çalışanlarına bu hizmeti vermekten onur duyacaklarını kaydetti.

Vali Arslan da modern bir öğretmenevi kurmanın amaçlandığını söyledi.

"Bugün üzerinde uzun süredir çalışılan, projesinde sık sık sorun yaşadığımız bugün de temelini atacağımız öğretmenevinin Balıkesir'e ve eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum." diyen Vali Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Balıkesir çapında bir ilde kamu kurum ve kuruluşlarının daha iyi şartlarda hizmet vermesi hedefimizi sürekli dillendiriyoruz. Biz bu çalışmaları başta valilik binası olmak üzere, bütün kamu kuruluşlarında gerçekleştirmek gayretindeyiz. İnşallah bu eser tamamlandığında bu görevimizi de yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşamayı hep beraber diliyoruz."Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Daha sonra İl Müftüsü Turgut Açari'nın yaptığı duadan sonra hizmet binasının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı .