Ak Parti Mersin Milletvekili Uzun, Tarsus Teknoloji Fakültesi'ne Öğrenci Alınması İçin Yök Başkanıyla Görüşecek

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mersin Üniversitesi'ne bağlı Tarsus Teknoloji Fakültesi'ne önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci alınması için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile görüşeceğini söyledi.

Milletvekili Uzun, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen ve işadamı Süleyman Alıcı ile birlikte, Tarsus Teknoloji Fakültesi ve Tarsus Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret ederek, Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Berdan Özkurt ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrem Ersöz Kaya ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ali Keskin ile görüşme yaptı.

Uzun, Akademisyen kadrosu yetersiz olduğu gerekçesiyle 2 yıldır öğrenci alınmayan Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu'nun Akademisyen kadrosu sorununun çözüme kavuşturulduğunu ve Mersin Üniversitesi Senatosu'ndan geçtiğini öğrendiğini ve YÖK'e bu durumun bildirildiğini, bundan sonraki kararın YÖK tarafından verileceğinin bildirilmesi üzerine, ''Tarsus 10 bin yıllık bir şehir ve dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi. Tarsus ayrıca geçmişte dünyanın ilk Üniversitelerinden birine sahip olan bir kent. Ancak gelin görün ki şu anda Fakültesine 2 yıldır öğrenci alınamıyor. Bu sorunun çözümlenmesi için Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı ile görüşerek, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusunda girişimlerde bulunacağım'' dedi.

Tarsus'un bir Üniversiteye kavuşturulmasının şart olduğunu ve bu konuda da girişimlerde bulunacağını, şu anda sadece illerde kurulan Üniversitelerden birinin nüfusu köyleriyle birlikte 400 bine yaklaşan Tarsus'a da, ''Tarsus Üniversitesi'' kurulması konusunda üzerine düşen çalışma ve çabayı da göstereceğini ifade eden Uzun, ''Tarsus'a Üniversite kurulması biz Tarsuslular'ın yıllardır özlemini çektiği bir eğitim yuvasıdır. Tarsuslular, Üniversiteyi yıllar öncesinden hak etmiş olan kültürlü bir kent. Bu konuda hepimiz el ve gönül birliği içinde hareket ederek, uzun yıllardır özlemini çektiğimiz Üniversite'ye kavuşmak istiyoruz. Ayrıca Yüksek okullarımızın bulunduğu kampüsün genişletilmesi zaten mümkündür'' diye konuştu.

Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Berdan Özkurt, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrem Ersöz Kaya ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ali Keskin ise, Milletvekili Uzun'un ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bölümler hakkında bilgi verdi .
Kaynak: AA