Tavşanlı'da KHGB’nin Meclis Toplantısı

Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Tavşanlı'da KHGB’nin Meclis Toplantısı
Kaymakam Numan Hatipoğlu’nun başkanlık yaptığı toplantıda bincik encümen üyeleri seçimi yapıldı. İl Genel Meclisi üyelerinden Ramazan Aydemir ve Alaaddin Kaçan ile Dutlar Köyü Muhtarı Mustafa Arslan ve Göbel Köyü Muhtarı Yakup Özbey 1 yıl süre ile birlik encümen üyeliğine seçildiler.

İl Genel Meclisi üyeleri ve 86 köy muhtarı toplantının ardından İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan’ın da katıldığı yemekte bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, 2011 yılında köylerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2011 yılında köyde ve İl Özel İdareden ayrılarak köylere yapılan yol, içme suyu, parke taşı, kanalizasyon, sulama, düğün salonu, köy inşaatı gibi köylere ait hizmet yatırımlarının yürütülmesinde Birlik Encümeni İl Genel Meclisi muhtarlar ile uyumlu bir çalışma ortamının oluşturulduğunu söyledi.

Hatipoğlu, muhtarların gayretli çalışmaları ile işlerin yapılmasından çok memnun olduğunu bitirilemeyen işlerin de bu yıl içinde devam edeceğini belirtti.

Yapılması düşünülen projelerle ilgili bilgi de veren Kaymakam Hatipoğlu, ilçede ağır geçen kış şartları nedeni ile yol konusuna önem verileceğini ifade ederek, “Köylerimizdeki çöplerin toplanması ve bertaraf edilmesi için proje hazırlayarak Zafer Kalkınma Ajansına sunduk. Bu projenin meşakkatli ama bir o kadar da olumlu olması nedeniyle işin kabulüne göre tüm köylerimizde çöp sorununun çözüme kavuşturacağız” dedi.

Seçim sonuçlarına göre; İl Genel Meclis Üyelerinden Alaaddin Kaçan, Ramazan Aydemir, Dutlar Köyü Muhtarı Mustafa Arslan, Göbel Köyü Muhtarı Yakup Özbey bir yıl süre ile Birlik Encümen üyeliğine seçildiler.

Gündem maddelerinde yer alan 2011 Mali Yılı Bütçe Hesabı, İlçe Özel İdare Müdürü ve Birlik Müdürü Necati Derin tarafından Mecliste okundu ve oya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile 2011 yılı kesin hesabı kabul edildi.

Bütçe Komisyonu üyelerinin belirlenmesi ve birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere ödenek temin edildiğinde kamyon ve çöp toplama aracı temini konusunun görüşülmesiyle toplantı sona erdi .
Kaynak: İHA