SÜ ''Rektörler Buluşması''

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, SÜ'nün kuruluşunun 37. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''Rektörler Buluşması'' programında, eski rektörler Prof. Dr. Halil Cin, Prof. Dr. Mümin Köksoy ve Prof. Dr. Süleyman Okudan ile bir araya geldi.

Gökbel, rektörlük binasında düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, davetini kırmayan eski rektörlere teşekkür etti.

SÜ'nün 37. yaşını doldurduğunu anımsatan Gökbel, SÜ'nün, insan kaynağı, öğrenci ve öğretim üyesi ile fakülte sayısı itibariyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birisi olduğunu ifade etti.

SÜ'nün dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında olma yolunda hızla ilerlediğini aktaran Gökbel, şunları kaydetti:

''Biz bu gün bir ilki yaşamak istedik. Eski rektörlerimizle bir araya gelerek SÜ'de bir ilki gerçekleştirdik. Bütün hocalarıma, katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Onların varlığıyla Selçuk Üniversitesi bu noktaya geldi. Bundan sonrasını devam ettirmek bizim görevimizdir. Üniversitemizi çok daha iyi bir noktaya getireceğimize inanıyorum. SÜ, üç yıl sonra 40. yılını kutlayacak. 40. yılımızı çok daha coşkulu kutlamayı düşünüyoruz. Üç yıl sonra çok daha fazla katılımla daha güzel bir buluşma gerçekleştireceğiz.''

Gökbel konuşmasının ardından, Köksoy'a, Cin'e ve Okudan'a birer plaket ve köstekli saat hediye etti.

Plaket töreninde konuşan Köksoy, davetinden dolayı Gökbel'e teşekkür etti.

Cin ise SÜ'de 11 yıldan fazla rektörlük yaptığını anımsatarak, ''Yeni rektörümüz, üniversitemizin 37. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bizi davet etti. Hem eski dostlarımızla bir araya geldik hem de plaket taktiminden dolayı onur duyduk'' dedi.

Okudan da SÜ'de rektörlük yapmış olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

SÜ'ye emek veren, hayırseverler dahil herkesi minnet ve saygıyla selamladığını vurgulayan Okudan, ''Üniversitemde görevime devam ediyorum. Benim yaşadığım mutluluğu umarım sen de yaşarsın Hakkı...'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gökbel ve SÜ'nün eski rektörleri hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: AA