SÜ'de Evliya Çelebi Sergisi ve Avrupa Paneli

''UNESCO Evliya Çelebi Yılı Etkinlikleri'' kapsamında, ''Evliya Çelebi Seyahatnamesi Sergisi'' ile ''Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa'' konulu panel gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, British Council, Konya Sanayi Odası ve AB Bilgi Merkezi işbirliğinde Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ev sahipliğindeki etkinlik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt'ün moderatörlüğünde düzenlendi.

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde yer verdiği ülkelere ilişkin figür ve görüşleri içeren sergi, Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin ve Öğüt tarafından açıldı.

Öğüt, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye hakkındaki ön yargıları kırmak için güçlü olmanın ve etkili lobi yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Ekonomi, Dışişleri ve Kültür Bakanlıklarının işbirliği halinde hareket etmek zorunda olduklarını belirten Öğüt, ''Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler de bakanlıkları destekleyici sistematik çalışmalar yapmalıdır'' dedi.

Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Evliya Çelebi'nin 1600'lü yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerine gerçekleştirdiği seyahatler sırasında aldığı notların, Türkiye'de ve dünyada uzun süredir kültürel çalışmalarda kullanıldığını ifade etti.

''Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa Paneli''ne Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Dil Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
Kaynak: AA