'samsat'ta Bir Gül' Okurlarıyla Buluştu

Eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır ile Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik'in ortak eseri olan "Samsat'ta Bir Gül (Sahabe Safvan b.

'samsat'ta Bir Gül' Okurlarıyla Buluştu
Muattal)", isimli kitap için imza günü düzenlendi.

Enzim Ajans'ta gerçekleşen imza günü etkinliğine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ve birçok davetli katıldı.

Samsat ilçesinde metfun bulunan Sahabe Safvan b. Muattal'ı bütün yönleri ile anlatan kitap, Mehmet Korkmaz'ın editörlüğünde ve Adıyaman'da faaliyetlerini sürdüren Mahir Alan yönetimindeki Enzim Ajans tarafından yayınlandı.

Kitabın birinci bölümünde, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) şemali ve yüce ahlakı, sahabenin özellikleri ve ashabı kiramın hayatından örnekler, sahabe hakkında ayet ve hadislere yer alıyor. İkinci kısımda ise Sahabe Safvan b. Muattal'ın nesebi ve künyesi, Müslüman oluşu, vefatı ve Samsat'ın fethi, Samsat'ta vefat ettiğine dair kaynaklar, kişiliği ve ahlakı ile rivayet ettiği hadislere yer veriliyor. Kitabın son kısmında KİPTAŞ tarafından yapılan proje taslağı ile kabir ziyareti adabı anlatıldı.

Gazeteci- Yazar Fahrettin Çelik, eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır'ın büyük emekleri ile birçok önemli İslami kaynağın incelenmesi sonucunda derlenen bilgilerin kitabın önemli kısmını oluşturduğunu söyledi.

Vali Sodan, "Bu kitap Safvan b. Muattal’ı tanıtmaya vesile olacaktır. Sahabe ilimizde olduğu için ilimizin de tanıtımına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA