'küçük Eller' Fidan Dikti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün '14 bin çocuk, 14 bin fidan' projesi kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Atakent Beldesi ve Ürgüç köyü mevkiinde fidan dikimi yapıldı.

'küçük Eller' Fidan Dikti
Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda bakım altında bulunan çocukların katıldığı törene Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Orman İşletme İl Müdürü Cemal Evrin, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Recep Köse, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kasım Tekin, Tarım İl Müdürü Adil Alan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Nacar, Atakent Belediye Başkanı İbrahim Halil Demir, İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar ve Defterdar Yardımcısı Rağıp Kara katıldı.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait alana çocuklar ve yetkililer tarafından 150 adet fidan dikildi.

Vali Ramazan Sodan, "İnsan çevresiyle bir bütün, çevre sevgisini, ağaç sevgisini çocuklarımıza vermediğimiz zaman bedeli çok daha ağır oluyor. Bu yüzden ‘her çocuk bir fidan, her fidan bir çocuktur’ diyoruz. Bugün İl Müdürlüğümüz himayesindeki çocuklarımızın her birinin ismine bir fidan dikeceğiz. Dahası onlara ağacın ne olduğunu, nasıl yetiştiğini, önemini anlatmaya çalışacağız” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, törene katılıp küçük elleri ile fidan diken çocukların aslında geleceklerine yatırım yaptıklarını, orman sevgisi ve bilincini pekiştirdiklerini söyledi.

Demirkol, “Çocuklarla gerçekleştirilen fidan dikim törenlerinin kendileri için daha büyük bir anlam taşıdığını, geleceğe daha büyük bir umutla baktıklarını, böyle önemli bir kampanyaya duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

Orman İşletme İl Müdürü Cemal Evrim ise, çocukların bu güzel faaliyetini paylaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Onlar bugün toprakla, ağaçlarla, fidanlarla buluşacaklar. Ama en önemlisi, bir büyük buluşmayı onların elleriyle gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız fidanın toprakla buluşmasını sağlayacaklar. Çocuklarımızın gönlündeki sevgi ağaçlarının yetişmesine de ilham olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA