Hisarcık'ta ''Temel Afet Bilinci Eğitimi''

Hisarcık ilçesinde, Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce ''Temel Afet Bilinci Eğitimi'' verildi.

İmam Hatip Lisesi'nde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma teknisyenlerinden Muammer Sağdıç, Halil İbrahim Topçu ve Kazım Çelik tarafından verilen ve üç gün süren seminere, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 25 kişilik grup katıldı.

Sağdıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 19 Mayıs'ta meydana gelen Simav depreminden sonra insanların afetler karşısında bilinçsiz olduğunun görüldüğünü bildirdi.

Bundan dolayı vatandaşların eğitilmesinin amaçlandığını ifade eden Sağdıç, şöyle konuştu:

''Bir program dahilinde eğitimleri gerçekleştirmeye başladık. İlk etapta Kütahya'nın 12 ilçesinde birer gönüllü arama kurtarma ekibi oluşturmak istedik. Bu bağlamda gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra her ilçede arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Haziran ayının başına kadar okullardaki öğretmen ve öğrencilerden seçmiş olduğumuz ekiplerin eğitimlerini yapmaktayız. Eğitimlerde temel afet bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle ülkemizde meydana gelen doğal afetlerden bilgiler aktarıyoruz. Daha sonra ülkemizde en fazla meydana gelen afetlerden biri olan deprem üzerine bilgiler aktarıyoruz ve çalışmalarımızı genellikle depremler üzerine yoğunlaştırıyoruz. Daha sonra eğitmiş olduğumuz kişiler gönüllü arama kurtarma ekiplerinin birer parçası olacağından dolayı bunlara hafif arama kurtarma, her insanın bilmesi gereken temel ilk yardım prensipleri, günlük yaşamımızda her insanın karşılaşabileceği yangınlar hakkında bilgiler veriyoruz. Yine okullarımızda deprem sonrasında ve acil durumda tahliyenin nasıl yapılması gerektiği hakkında öğrencilerimize bilgiler aktarmaya çalışıyoruz.' '
Kaynak: AA