Gülşehir'de Sigara Denetimi Yapıldı

Gülşehir Toplum Salığı Merkezi Sigara Denetleyicileri, Ovaören beldesinde sigara yasağı kapsamında denetlemelerde bulundu.

Gülşehir'de Toplum Salığı Koruma Kurulu sigara denetleme ekipleri kamu kurumları, özel işletmeler, kıraathaneler, toplu taşıma araçları olmak üzere ilçe genelinde birçok noktada denetimler yapmaya devam ediyor.

Ovaören beldesindeki denetlemelerde, bir kıraathanede sigara içildiği tespit edildiği ve işletmeye cezai işlem uyguladığı bildirildi.

Denetimler hakkında bilgi veren Gülşehir Toplum Salığı uzmanı Mehmet Özkan, denetimlere devam edildiğini, kapalı mekanlarda sigara içilmesine müsaade verilmediğini söyledi.

Zabıta, polis, jandarma ve sağlık grup personeli ile oluşturulan denetleme ekibinin 7 gün 24 saat denetimlerine devam ettiğini belirten Özkan, denetimler sonucunda Gülşehir'de 17 adet uyarı tutanağı tutulduğunu, 4 adet de cezai işlem uygulandığını kaydetti.

Vatandaşlardan konuya hassasiyet göstermesini ve yasağa uymalarını isteyen ve denetimler sırasında Gülşehir genelinde yasağa yüzde 99 uyulduğu tespitinin yapıldığını ifade eden Özkan, yasağa uyan Gülşehirli'lere teşekkür etti .
Kaynak: AA