Geleceğin Bilim Adamları Ödüllerini Aldı

'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının Erzurum bölge ayağında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Geleceğin Bilim Adamları Ödüllerini Aldı
Yarışmada ilk beşe giren çalışmalar, Erzurum bölgesini Ankara 'da yapılacak finallerde temsil edecek.TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 'nce ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje yarışması sona erdi. 10 ilden 52 çalışmanın yarıştığı sergi sonrası dereceye girenlere ödülleri, Erzurum Lisesi Kültür Sitesi 'nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, yeni nesle çok güvendiğini söyledi.

Geleceğin aydınlık olacağının altını çizen Bilge, “Ortaya koyduğumuz eserler, eğitime yapılan yatırımlar, geleceğe yönelik ufkumuzun geniş olduğunu gösteriyor. Geleceğimiz aydınlık olacak. Dün büyüklerimizin yapamadıklarını bugün çocuklarımız ortaya koyuyor. Sizlere güvenimiz tam. İlim, insanlığın huzur içerisinde yaşayacağı medeniyetin oluşması içindir. Bu çalışmaların semeresini 10–15 yıl sonra toplayacağız.” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Turan ise 52 projenin sergilendiğini ifade ederek, bunlardan 5 'inin Ankara 'da yapılacak Türkiye finallerinde bölgeyi temsil edeceğini kaydetti.

Bölge olarak Ankara 'daki yarışmadan birincilik beklentileri olduğunu ifade eden Turan, genç bilim adamları ve öğretmenlerine teşekkür etti.Öğretmenler adına konuşan Nilüfer Ak ise yarışmanın ilköğretim ikinci kademe öğrencilerine yönelik en kapsamlı yarışma olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılan projelerin hepsinin birinci olduğunu ifade eden Ak, “4 günde büyük bir aile olduk. Unutulmayan anlar yaşadık.” diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşan Gülcan Özer ise bilimsel çalışmaların derslere olan ilgisini arttırdığını, bundan sonra da bu tür yarışmalara katılacağını ifade etti.

Programın sonunda çalışmaları sergilenen ve dereceye giren okul ve öğrencilere ödül ve hediyeleri verildi.