Dalaman’da 24 Mahkum Tahliye Edildi

Şartlı salıverilmesine 1 yıl ve daha az kalan hükümlülerin cezalarını Denetimli Serbestlik kapsamında dışarıda geçirmesine imkân tanıyan kanunun yürürlüğe girmesiyle Dalaman Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda da ilk aşamada 24 kişi tahliye oldu.

Dalaman’da 24 Mahkum Tahliye Edildi
Denetimli serbestlik kanunu kapsamında serbest kalmaya hak kazanan mahkûmlar, cezaevlerinden çıkmaya başladı.

İlk tahliyeler, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleşti. Ardından da yurdun çeşitli yerlerindeki ceza evlerinden tahliyeler başladı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda da kanun kapsamında ilk aşamada 24 mahkum tahliye oldu. 370 mahkumun bulunduğu cezaevinde 160 kişinin kanundan yararlanmak için başvurduğu öğrenildi. 10 kişinin çeşitli nedenlerle başvurusu kabul edilmezken, toplam 150 kişi önümüzdeki günlerde tahliye edilecek.

Denetimli Serbestlik Yasası'nın çıkması, mahkum ailelerinde de büyük sevince yol açtı. Dalaman Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan babasının tahliye olmasını bekleyen Ayda Nur Saylay, “Çok mutluyuz. Kararı daha önce duymuştum ama bugün kesinleşti. Babam aradı, şimdi çıkacağını söyledi, bekleyeceğiz” dedi.

Cezaevinde mahkum arkadaşları olduğunu söyleyen Fikri Coşkun ise, “Kararı 2 gün önce duyduk, bekliyorduk. Bugün büyük olasılıkla çıkacaklarını söylediler. 13 ay ben de bu cezaevinde yattım 10 gün önce tahliye olmuştum. Ben içerdeyken de bütün mahkumlar böyle bir kararı bekliyordu ama çıkmadı. Şimdi içerde sevinçten oynuyorlardır” diye konuştu.

MAHKUMLARIN SEVİNCİ

Bir süre sonra cezaevinden çıkan mahkumlar, büyük sevinç yaşadı. Tahliye olan mahkumlardan İrfan Saylay, karara çok sevindiklerini belirterek, “Aslen Denizli’liyim ama Ortaca’da oturuyorum, şimdi oraya gideceğim. 34 günüm kaldıydı, karar son günlerine denk geldi” dedi.

Tahliyesinin ardından memleketi Gaziantep’e döneceğini belirten Erol Şıvgan ise, Muğla E Tipi Cezaevi'nde yatan arkadaşlarına selam gönderdi. Erol Şıvgan, cezasının bitimine 7 gün kaldığını belirtti.

15 BİN KİŞİ FAYDALANACAK

Ülke genelinde kanundan yaklaşık 15 bin kişinin faydalanması bekleniyor. Tahliye olanların üç gün içinde en yakın Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ne başvurarak kayıt yaptırması gerekiyor. Ev hapsi, elektronik kelepçe ya da kamu kurumunda ücretsiz çalışmadan birini seçmesi gereken hükümlüler, dışarıda bulundukları süre içinde kanuna aykırı davranmalı durumunda tekrar cezaevine konulacak .
Kaynak: İHA