Bursalılar Tiyatroya Doyacak

Bursa Devlet Tiyatrosu ''Yolcular'', ''Karmakarışık'' ve çocuk oyunu ''Alaaddin'in Sihirsiz Lambası''nı sahneleyecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Fikret Urucu'nun yönettiği ''Yolcular''ın dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Candan Günay, ışık tasarımı Rahmi Özan'a ait. Kamil Korunan, Cem Arabacıoğlu, Rüyam P. Dirin ve Cansu Yılmaz'ın rol aldığı oyunda, kendini bir otobüs terminalinde bulan yolcuların başına gelenler anlatılıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de 14 Nisan Cumartesi 15.00 ve 20.00'de sanatseverle buluşacak.

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği ''Karmakarışık'' adlı oyunun yönetmeni Kerem Atabeyoğlu.

İngiliz yazar Ray Cooney'in en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen ''Karmakarışık'', İngiltere hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bay Philips'in, muhafazakar partinin sekreteriyle yapacağı bir gecelik kaçamakta yaşanan ilginç olayları anlatıyor. Ancak kaçamak, beklenmedik olaylara gebedir. Otel odasında bulunan bir ceset, trajikomik olayları beraberinde getirir. Bakan, doğacak skandalı önlemek üzere hemen özel kalem müdürünü yanına çağırır. Otel personelinin, sekreterin kocasının, bakanın karısının geceye dahil olmasıyla olaylar daha da karışır.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde 17 ve 18 Nisan'da saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Harun Özer'in yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği ''Alaaddin'in Sihirsiz Lambası'' adlı çocuk oyununun dekor ve kostüm tasarımını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Erdem Gündüz yapıyor. Cihan Büyükışık, Serap Uluyol Karanfilci, Ozan Sargın, Cansu Yılmaz, Özlem Altaş, Eray Soykan, Ali Pınar, Hayati Özen, Savaş Ak, Emre Sefer, Mutlu Dereli, Cem Korkmaz, Emre Yaşa, Adnan Tunalı'nın rol aldığı oyunda, kimsenin çalışmadığı, üretmediği, her şeyin bir dileğe bağlı olduğu, kimsenin hiçbir şey yapmadan istediklerinin önüne geldiği bir dünya konu ediliyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 15 ve 17 Nisan'da saat 14.00'te sahnelenecek.

-Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu-

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ''Karagöz Dadım Olsana'' adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Gölge oyunu, bugün ve yarın saat 11.00 ve 14.00'te, Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Tiyatro, 18 Nisan Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00'te, ''Güliver Devler Ülkesinde'' adlı oyunu sahneye koyacak.

Şehir Tiyatrosu, Amerikan Edebiyatı'nın korku ve gerilim yazarı olan Ira Levin'in kaleme aldığı, Hale Kuntay'ın Türkçeye çevirdiği ''Ölüm Tuzağı'' adlı oyunu sahneliyor.

Mustafa Kurt'un yönettiği ''Ölüm Tuzağı'' adlı oyun, para ve şöhret tutkusunun insanları nasıl baştan çıkardığını anlatıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.30'da, 14 Nisan Cumartesi 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ''Çini Çiftliği Projesi'' Sergisi 2-14 Nisan tarihlerinde açık kalacak.

Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde Tülay Hayat Kılık'ın kişisel resim sergisi, 14 Nisan'a kadar açık gezilebilecek .
Kaynak: AA