''14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan'' Kampanyası Kapsamında Fidan Dikildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ''14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan'' projesi kapsamında, Orman İşletme Müdürlüğü ile Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Atakent Beldesi Boyalı Köyü mevkinde fidanı dikimi yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, orman bilincinin çocuklara benimsetilmesi ve orman sevgisinin aşılanması için yetiştirme yurdunda kalan her öğrenci adına birer fidan dikildi.

Fidan dikim törenine katılmak üzere Atakent Beldesine giden Vali Ramazan Sodan, burada yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ''14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan'' projesi kapsamında, Orman İşletme Müdürlüğü ile Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri ağaçlandırma faaliyetine katıldıklarını belirterek, bu projenin Adıyaman açısından örnek teşkil edebilecek bir proje olduğunu ve bütün kurum ve kuruluşları bu projeye destek vererek, ağaç dikimine davet etti.

Adıyaman'da yeşil alanların az olduğuna bakılırsa burada yapılan ağaçlandırma çalışmasının örnek teşkil ettiğini belirten Vali Sodan, şunları kaydetti:

''14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan projesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda kalan çocuklarımızın çok güzel bir faaliyetini paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Onlar bugün toprakla, ağaçlarla, fidanlarla buluşuyorlar. Küçük yaştaki çocuklarımıza ağaç sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması ve çocuklarımızın orman sevgisi konusunda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıyor. Bu güzel projeyi ilimizde hayata geçiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Protokol konuşmalarının ardından fidan dikimine geçildi. Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdundan kalan her çocuk adına birer fidan dikildi.

Atakent Beldesinde gerçekleştirilen fidan dikiminden sonra katılımcılara ikramda bulunuldu .
Kaynak: AA