Türkiye Birinci Sırada

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, yangınla mücadelede Türkiye'nin birinci sırada bulunduğunu belirtti.

Akman, 25 yıllığına Adana Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Salbaş Yangın İlk Müdahale Ekip Binası açılışına katıldı.

Akman, açılış konuşmasına, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun selamlarını getirdiğini belirterek, Adana'da Kanamalı Kırım Kongo Haslatığı ile mücadele amaçlı bin adet kekliğin doğaya salıverildiğini anlattı.

Ormanların Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Akman, bakanlık teşkilatının da ormanları korumak ve güçlendirmek adına önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Akman, açılışını yaptıkları binanın ormanlar için büyük tehdit olan yangınlara karşı önemli bir görev üstleneceğini belirterek, ''Yangınla mücadelede dünyada birinci sıradayız. Özellikle yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı önleme ve mücadele çalışmalarımızı güçlendiriyoruz. Bu amaçla bu binanın da açılışını gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü Ata Kahya da 59. yangın ilk müdahale ekip binasının tesis edildiğini, orman yangınlarıyla 52 arozöz, 515 yangın söndürme işçisi, 21 ranger, 1 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı ile mücadele ettiklerini belirtti.

Kahya, geçen yıl 244 hektar orman arazinin yangınlardan zarar gördüğünü hatırlattı.

Konuşmaların ardından Sabancı Aile İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Daha sonra Akman, Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Orman Bölge Müdürü Kahya, İl Genel Meclis Başkanı Ali Adırbelli, binanın açılışını yaptı .
Kaynak: AA