Kemer'de ''Paris 2 Dalış Etkinliği'' Başlıyor

Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransız ordusuna ait ''Paris 2'' adlı savaş gemisini Kemer açıklarında batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları anısına ilki 2007 yılında yapılan Paris 2 Dalış Etkinliği'nin bu yıl altıncısı, 14 ve 15 Nisan'da yapılacak.

Kemer Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Marina iş birliğiyle düzenlenecek etkinliklere, bu yıl çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğrenci katılacak. Üniversite öğrencileri, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına dalış gerçekleştirecek.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi olarak Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına bu yıl 6'ncısı yapılacak etkinliklerle öğrencileri, dalgıçları ve halkı Kemer'in mavi sularında gizlenmiş ve içinde kahramanca hikayeler barındıran tarihe götüreceklerini kaydetti.

Gül, 'Kahramanca savaşarak adını tarihe yazdırmış Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarını her yıl dalış etkinliklerimizle Kemer'de saygıyla anarak, tüm dünyaya da hatırlatmış olacağız'' dedi.

Kaynak: AA