Cihan Haber Ajansı Gündemi

11 Nisan 2012 Çarşamba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevşehir il heyeti ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerini ayrı ayrı kabul edecek.

( 11.00/14.00)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’deki temasları sürüyor. Dün Şanghay’da Çinli iş adamları ile bir araya gelen Erdoğan, bugün gezisini tamamlayarak yurda dönecek.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çırağan Sarayı'nda İslam Ticaret ve Sanayi Odası'nın genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarına, Derin Tarih dergisinin tanıtım toplantısına ve Aydın Üniversitesi'ndeki ‘Anayasa Değişikliği’ konulu konferansa katılacak. (10.00-13.00-15.00)Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Sanayi Odası’nda işadamlarına hitap edecek. (10.30)Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, İstanbul Beyaz Köşk'te basın toplantısı düzenleyecek.


(10.00) HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)Meclis’te CHP grup toplantısı yapılacak. (12.30)Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ‘Türkiye'nin 81 İline Bilim Merkezi Kurulması Projesi'ni, 16 büyükşehir belediye başkanının katılacağı TÜBİTAK’taki toplantıyla başlatacak. (10.00)Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Darüsselam Sultanı Hasan El-Bulkiye Muiziddin Va'dulah'ı İstanbul’dan uğurlayacak. (19.30) Toplu Sözleşme görüşmelerine yetkili konfederasyon olarak katılacak olan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, taleplerini, basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak. (10.30) Amasya'nın Çiğdemlik köyü yakınlarında meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Çavuş Osman Cantürk Göl'ün cenazesi, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde toprağa verilecek. (13.00) Türkiye'de üçüncü yüz nakli gerçekleştirilen Hatice Nergis'in katılımıyla Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde basın toplantısı yapılacak. (14.00)Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın elektrikle çalışan otobüsü basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtılacak. (10.00)Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa’da, kurtuluş etkinlikleri ile çeşitli temel atma törenlerine katılacak. (09.30-15.00) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca düzenlenen törene katılacak. 4. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nı ziyaret edecek olan Eker, il halk kütüphanesinin açılışında bulunacak. (11.00-15.00) Zonguldak’ın Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesi sonucu kaybolan kişileri arama çalışmaları takip ediliyor. Suriye’deki gelişmeler takip ediliyor.Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Duma'da muhalefetin DTÖ üyeliği ve özelleştirmelerle ilgili sorularına cevap verecek.

SPOR
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında, Fenerbahçe ile Kayserispor Ankara’da yarı final mücadelesi verecek. (20.30)Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında 7 müsabaka oynanacak. İstanbul’da Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecek. (19.30)Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapılacak. (13.30)Dün vefat eden eski futbolcu ve teknik adam Erdoğan Arıca’nın cenazesi İstanbul’da toprağa verilecek. (17.00)Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Kayserispor, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (20.30 )