Artık İş Yeri Açmak Daha Kolay

Konya Ticaret Odası , tüccar, esnaf ve sanatkar işletmelerinin açılış işlemlerinin kolaylaştırıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Bakanlıkça yeni yayımlanan genelge uyarınca, Ticaret Sicili Memurlukları'na yapılacak başvurularda, şahıs işletmelerinin tescilinde; vergi levhası fotokopisi, defter ön yüz fotokopisi, tapu veya kira kontratı fotokopisi, nüfus cüzdan sureti, ikametgah ilmühaberi gibi belgeler istenmeyecek.

Nüfus cüzdanı, ikametgah ilmühaberindeki bilgiler, başvuru sırasında ilgililerden alınacak kimlik numarası ile Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nden ; vergi levhasında yer alan bilgiler de Maliye Bakanlığı Vergi Daireleri Otomasyon Projesi sisteminden elektronik ortamda temin edinilebilecek.

Ticari işletmelerin odalar ve ticaret borsalarına kayıt ile her türlü işlemlerinde ise tescil ilanının yayımlandığı ticaret sicili gazetesinin aslı veya onaylı sureti ya da ticaret sicili tasdiknamesi, onaylı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı örneği, noter tasdikli imza sirküleri, ikametgah ilmühaberi veya tezkeresi, vergi levhası veya vergi kaydını gösterir belge istenilmeyecek.

İlgili sicil bünyesinde bulunan belgeler ise KTO'dan temin edilebilecek. Diğer belgelere konu bilgilerin teyitleri ise elektronik ortamda yapılacak .
Kaynak: AA