'2 Bin 800 Liradan Kurtulun'

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez, kira beyanname süresini geçiren vatandaşların 15 gün içinde müracaat etmeleri halinde 2 bin 800 lira indirim hakkına sahip olduklarını bildirdi.

Gülmez, düzenlediği basın toplantısında, kira beyannamesi verme süresinin 29 Mart 2012’de sona erdiğini hatırlattı. Bu sürede beyanname vermeyen vatandaşların olduğunu gözlemlediklerini belirten Gülmez, “Bu mükelleflerimiz de beyanname verme tarihinden 15 gün içinde kendiliğinden pişmanlık beyanında bulunurlarsa, 2 bin 800 lira indirim hakkına sahipler. Gayrimenkul sermaye iratları ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Kira karşılığı bankalara ödenen paraları tespit edebiliyoruz. Gayrimenkul ile ilgili tapu dairelerinden bilgi alıyoruz. Belediyelerden de emlak bilgilerine ulaşabiliyoruz. Ayrıca apartman ve site yöneticileriyle irtibata geçip, kira elde eden ya da kiraya verilen daireleri tespit edebiliyoruz. Kiracıların da ifadelerine başvurabiliyoruz. Bu nedenle mükelleflerimizin mağdur olmalarını arzu etmiyoruz. Bu süreyi iyi kullansınlar, dairemize gelerek beyannamelerini versinler. Beyanname doldurma dahil her türlü yardıma hazırız." dedi.

Meskenlerle ilgili kira gelirleri 500 liranın üzerinde olursa, banka ya da PTT’ye yatırılma zorunluluğu olduğunu, iş yerlerinde ise böyle bir sınırlama bulunmadığını kaydeden Gülmez, şunları dile getirdi: "1 Kasım 2008 tarih ve 268 nolu gelir vergisi tebliği ile bu zorunluluk uygulamaya geçirilmişti. Çağrımıza rağmen beyanda bulunmayan mükelleflerimizi tespit edip, 5 yıl geriye dönük inceleme başlatacağız. Bunlara da vergi cezası ve gecikme cezası uygulamak durumunda kalacağız. Bu nedenle kiracıların ödemelerinin banka ya da PTT’ye yapmalarını ve ev sahiplerine beyan etmelerini duyuruyorum.”

PERSONELE (FQM) EĞİTİMİ

Ereğli İlçesi Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez, vergi dairesi personelinin FQM eğitiminden geçirildiğini de anlattı. Gülmez, şunları söyledi: “Gelir İdaresi’nin Mükemmeliyet Projesi (GEMİ) Avrupa Birliği işbirliği ile hayata geçirilmek üzere uygulanıyor. FQM eğitiminin içeriğinde her şeyden önce insan var. Stres yönetimi, beden dili, toplam kalite, zamanı iyi kullanma, etkili iletişim, empati gibi konular işleniyor. Mükemmeliyetin sonu yoktur. Bundan sonra takip eden projeler de olacak. AB kalitesine aday yarışmalarda gösterin projedir. Bakanlığımız da bu projeye çok önem veriyor. Önemsediğimiz bu proje doğrultusunda bütün personelimiz bu eğitimi almak üzere bir haftalık sürelerle Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantı Salonu’nda eğitim görüyor.”