Ümit Yüksel'in Polis Haftası Mesajı

Gümüşhane Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Türk polisinin Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içinde milletine hizmet ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyledi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve polis teşkilatı mensupları katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle başladı.

Gümüşhane Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, polis teşkilatının, diğer güvenlik güçleri gibi ülkenin huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlama ve sağlanan ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini bugüne kadar başarı ile yerine getirdiğini ve bundan sonra da aynı kararlılıkla görevini yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.

Emniyet teşkilatı olarak, üzerlerine düşen görevlerin bilinci içerisinde Türkiye'nin 21. yüzyılda daha huzurlu günler geçirmesi için disiplinli bir çalışma içinde, planlı ve daha gelişmiş hizmet anlayışıyla görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Teşkilatımız, bugün eğitim seviyesi, nitelikli insan kaynakları ve ulaştığı teknolojik imkanlarla örnek bir kamu kurumu haline gelmiştir. Teşkilatımızdaki bu eğitim ve gelişim, zamanın gereklilikleri ve halkımızın talepleri doğrultusunda gelişmeye devam edecektir. Polisin görevi bugün, düne göre daha zordur. Emniyet teşkilatı olarak amacımız suçluyu yakalamakla birlikte öncelikle suçun oluşmasını engellemektir. Suçu önleme ve suçluların yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşımızın desteğinin sağlanmasıdır. Teşkilatımızın başarısı, aydınlattığı olayların yanı sıra vatandaşlarımızla geliştirilen ilişkilerin ölçüsüne ve halkımızdan alınan desteğe bağlıdır.''

Yüksel, halkın teşkilata göstermiş olduğu yakın ilgi, sevgi, güven ve desteğin zor görevlerinin ifasında kendilerine güç verdiğini vurgulayarak, ''Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu bu güven ve desteğin devamı,görevimizdeki başarının da devamını sağlayacaktır. Herkes bilmelidir ki, Türk polisi Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içinde milletine hizmet etmektedir, etmeye de devam edecektir'' diye konuştu.

Vali Mayda, törene polis kıyafetleri ile katılan polis çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirdi .
Kaynak: AA