Serik'te Hac Kayıtlarında Yoğunluk

Antalya'nın Serik ilçesinde, 12 Nisan'da sona erecek haç kayıtlarında büyük ilgi yaşanıyor.

Serik'te Hac Kayıtlarında Yoğunluk
İlçe Müftüsü Mustafa Altun, şu ana kadar müftülüğe hac için 222 başvuru yapıldığını söyledi.

Kayıtlarda Son 2 güne girildiğini hatırlatan Altun, başvurmak isteyenlerin biran önce kayıtlarını yaptırmalarını istedi.İlçe Müftüsü Mustafa Altun, açıklamasında, hac kayıtları için tahmin ettikleri oranın üzerinde başvuru olduğunu ifade etti.

Yeni kayıtların 222’ye ulaştığını belirten Altun, geçen yıllarda kayıt yaptırmış fakat kuralarda hac çıkmayan 900 civarında vatandaşın ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nca otomatik olarak kayıtlarının yenilenmiş olduğunu söyledi.

Müftü Mustafa Altun, şöyle dedi:"Bununla birlikte, Serik’ten toplam bin 150 civarında kayıt yapıyor. Bu, bizleri memnun ediyor, fakat Suud devletinin her ülkeye koyduğu bir kontenjan var, bu kontenjanın üzerinde hacı gönderilemiyor, vatandaşlar ise umutla kayıt yaptırıyor ama gönderemediğiniz takdirde vatandaşlar bizlere sitem ediyor. Gönül ister ki her kayıt yaptıranı oralara göndermek, fakat kantenjandan dolayı bu sınırlı sayıda kalıyor. Kayıtlarımız, 12 Nisan Perşembe günü mesai saati bitimine kadar devam edecek. Kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın kayıtları kaçırıp üzülmesini istemiyoruz.”