Önce 'Evlilik Okulu' Sonra Nikah

Çağdaş Aile Derneği'nin, gençleri evlilik konusunda eğitimek amacıyla başlattığı 'Evlilik Okulu Projesi' tamamlandı.

Proje Koordinatörü Hüseyin Bulut, gençlerin evlilik konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını gördüklerini belirtti.

Bulut, evlilik eğitimi konusunda daha çok proje hazırlanması ve bu projelerin merkezi-yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Merkezi Konya'da bulunan Çağdaş Aile Derneği, 1 Nisan 2011'de başlattığı Evlilik Okulu'nda, bir yılda 315 çifte 'daha sağlıklı bir aile yapısı, mutluluğu sürekli kılmanın yolları, evlilikte sorumluluklar ve çiftleri bekleyen zorluklar' konusunda eğitim verdi. Konya ve Karaman bölgesi kalkınma ajansı Mevlana Kalkınma Ajansı (MEV-KA)'nın desteklediği Evlilik Okulu Projesi'nin tamamlanmasından sonra açıklama yapan Proje Koordinatörü Hüseyin Bulut, projenin çok başarılı geçtiğini, toplamda 700'e yakın katılımcıya eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi.

Evlenmeye hazırlanan gençlerin, nikah masasına oturmadan önce mutlaka iyi hazırlanmış bir eğitim programından geçmesi gerektiğini vurgulayan Bulut, bundan sonra hazırlanacak 'Evlilik Okulu' projelerinin merkezi ve yerel yönetimler tarafından özendirilip desteklenmesini istedi."Evliliğe hazırlanan gençler ve aileleri daha çok şöyle evim olsun, böyle mobilyam olsun, düğünü şurada yapalım, takılar şöyle olsun diye düşünüyor." diyen Hüseyin Bulut, asıl önemli olanın gençlerin 'Ben bu evliliğe hazır mıyım? Evlilikte paylaşacağım güzel şeylerin yanı sıra beni bekleyen sorumluluklar neler? Bir sorunla karşılaştığımda bununla nasıl baş edebilirim? Çocuğumu nasıl yetiştirmeliyim?' gibi soruların cevaplarını bilmek olduğunu kaydetti.

Düğüne var güçleriyle hazırlanan gençler ve ailelerin, bu anlamda bir hazırlık yapmadıklarını ifade eden Bulut, gençlere ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla 'Evlilik Okulu' projesi hazırladıklarını ve projenin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından uygulanabilir bulunarak desteklendiğini söyledi.

Çağdaş Aile Derneği'nin hazırladığı 'Evlilik Okulu Projesi'nin 31 Mart 2012'de tamamlandığını belirten Hüseyin Bulut, "Biz bu süre zarfında 5 dönem evlilik ve evliliğe hazırlık konularında eğitim seminerleri verdik. Seminerlerimize 315 çift katıldı.

Aynı sürede evli çiftlere 200 saate yakın danışmanlık hizmeti sunduk. Danışmanlık hizmetinden de 362 çift faydalandı. İnsanlar araba kullanmayı öğrenmek için bile 2–3 ay kursa gidiyor. Evliliğe hazırlanan çiftlerin eğitimi en az araba kullanmayı öğretmek kadar önemlidir. Sağlıklı ve mutlu bir aile kurulması, anne-baba ilişkilerinin kaliteli olması, çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi için çiftler mutlaka eğitilmelidir. Sağlıklı ve mutlu aile, sağlıklı ve mutlu toplum demektir." şeklinde konuştu.