Akşehir'de Eski Hükümlüye İş İmkanı

Konya’nın Akşehir ilçesinde eski bir hükümlüye iş imkanı sağlamak amacıyla Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı ve Akşehir Belediye Başkanı birlikte protokol imzaladı.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nün yardım kolu olarak eski hükümlü ve mağdurların başvurabildiği Koruma Kurulu Başkanlığına kendi işletmesini açmak üzere yardım için başvuran eski hükümlü S.Y'nin iş sahibi olması sağlandı.

Ceza infaz kurumunda hükümlü olarak kaldıktan sonra tahliye olan S.Y’ye Akşehir Belediyesi’ne ait olan iş yeri, kira bedeli alınmaksızın işletmesine verildi.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Cumhuriyet Savcısı Zafer Ünal, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, Akşehir Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Ahmet Tangör ve başvuru sahibi S.Y'nin katılımı ile toplantı düzenlendi.

Başsavcısı Murat İrcal, suçtan zarar görenler ile Ceza İnfaz Kurumundan tahliye olan kişilerin başvurabildiği Koruma Kurulu Başkanlığı’nın, Akşehir'de birçok eski hükümlüye ayni ve nakdi yardım yaptığını, birçok öğrencinin eğitim ve diğer ihtiyaçlarını karşılandığını belirtti.

Söz alan başvuru sahibi S.Y. teşekkür ederek, mutluluğunun ve minnettarlığını kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu, tahliye olduğu ilk günden bu yana Koruma Kurulu Başkanlığı personeli tarafından yapılan yardım ve destekler sayesinde zorlanmadan günlük yaşama çabuk adapte olduğunu söyledi.

İşyeri sahibi olması ile artık geleceğe daha güvenle baktığını, yeni bir hayatın kendisi için başladığını kaydeden S.Y., birçok eski hükümlüye örnek olma hususunda sorumluluğunun fazla olduğu bilinciyle hareket edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ve başvuru sahibi S.Y. arasında protokol imzalandı .
Kaynak: İHA