Akkadınlar’dan Avukat Başkanlara Sürpriz

Balıkesir AK Parti Kadın Kolları üyesi Akkadınlar, İl Kadın Kolları başkanı Avukat Pakize Mutlu Aydemir ve İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı'ya sürpriz bir, "Avukatlar Günü" kutlaması hazırladı.

Akkadınlar’dan Avukat Başkanlara Sürpriz
Kendi elleriyle hazırladıkları pasta, börek, tatlı, çiçek ve hediyeleriyle sürpriz yaparak Avukatlar Günü’nü kutlayan partili kadınlar, başkanlarına başarı dilediler. Parti binasındaki sürpriz kutlama için bayanlara teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Avukat Mahmut Porazlı, "Hukukun üstünlüğü ve prensibi partimizin en önemli ilkesidir. Partimize üye çok sayıda avukat bulunmaktadır. Meslektaşlarımızın hakları ve yasal durumlarıyla ilgili önemli gelişmeler partimizin iktidarı döneminde gerçekleşmiştir" dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları başkanı Avukat Pakize Mutlu Aydemir de, "Avukatlar Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğü ilkesinin somutlaşması ve yaşama geçirilmesinin, insan hak ve özgürlüklerine dayanan demokratik bir devlet kabulüyle mümkün olduğunu söyledi.

Yargı önünde herkesin eşitliğinin sağlanmasının en temel unsurlarından birinin de hiç şüphesiz savunma hakkı olduğunu ifade eden Avukat Mutlu Aydemir, "Savunma hakkı adaletin ön koşuludur. Hukuk devletinin temel ilkelerinden olan savunma işlevini yerine getiren avukatlar, hakların alınıp korunmasında, dolayısıyla adaletin tecellisinde müstesna bir görev üstlenmektedirler. Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası ve savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Her zaman hukukun üstünlüğünü savunan bir parti olarak tüm hukukçuların ve hukukun üstünlüğünün savunanların gününü kutlarım. Adil ve aydınlık yarınlar en büyük idealimiz olup, tüm gayretimiz ve çalışmalarımız bu yöndedir" diye konuştu.

Kutlama toplantısında AK Parti İl Kadın Kollarının genç avukatı Yerel Yönetimler başkanı Avukat Beyza Kanıcı’nın da aynı şekilde Avukatlar Günü kutlandı .
Kaynak: İHA